Uusimmat

Samsung Galaxy S8 sai uuden päivityksen, joka pienensi navigointipalkin värivalikoimaa

17.06.2017 11:46 Muropaketin toimitus

Samsung on julkaissut Galaxy S8 -malliin uuden päivityksen, joka ei välttämättä miellytä aivan kaikkia laitteen omistajia. Päivitys nimittäin vähentää mallin navigointipalkin värivalikoimaa.

Aiemmin S8-mallin käyttäjät ovat voineet valita navigointipalkin taustaväriksi minkä tahansa sävyn koko RGB-avaruudesta, mutta uuden päivityksen myötä tarjolla on enää muutamia haaleita värisävyjä. Uusia ja vanhoja asetusvaihtoehtoja voi verrata artikkelin alla näkyvässä kuvassa.

Erikoista on myös se, että päivityksen myötä navigointipalkkia ei voi enää säätää kokonaan mustaksi, vaan tarjolla on enää haaleampi mustan sävy. Android Authorityn mukaan päivityksen tarkoituksena saattaa olla Galaxy S8 -mallia vaivanneen ongelman ratkaiseminen, jossa näytön värit ovaat haalistuneet niin sanotun kuvan kiinnipalamisen johdosta. S8-mallin käyttämässä OLED-näytössä mustat pikselit ovat kokonaan pois päältä, joten mikäli älypuhelimen näyttö on kovassa käytössä, haalenevat näytön värilliset pikselit mustia pikseleitä nopeammin.

Uuden päivityksen myötä S8-mallin käyttävät voivat halutessaan myös piilottaa navigointipalkin kokonaan pois näkyvistä. Aiemmin tämä on ollut mahdollista ainoastaan Android Debug Bridgeen syötettyjen komentojen avulla.