Uusimmat

Testi: Lenovo Tab M10 FHD Plus -tabletti – Edullinen ja perusvarma laite viihdekäyttöön

10.04.2020 19:00 Ilari Hauhia

Varsinkin Android-tablettien rintamalla on ollut hiljaista jo useamman vuoden ajan. Siitä huolimatta osa valmistajista kokeilee edelleen kepillä jäätä. Eräs niistä on Lenovo, joka lanseerasi hiljattain hintahaitarin alapäähän asettuvan, 229 euroa maksavan Tab M10 FHD Plus -mallin.

Vielä 2010-luvun alkupuolella osa odotti tablettien korvaavan jopa tietokoneet, mutta toisin kävi. Lenovon 10,3-tuumainen uutuustabletti ei edes yritä haastaa tietokoneita, vaan pikemminkin kyseessä on kohtuullisesti hinnoiteltu viihdelaite kevyeen käyttöön.

Lenovo Tab M10 FHD Plussan sydämenä toimii MediaTekin Helio P22T -suoritin, jonka suorituskyky ei päätä huimaa. Näin ollen tabletti soveltuu parhaiten esimerkiksi videoiden katseluun, e-kirjojen lukemiseen, netin selaamiseen ja hyvin kevyeen pelaamiseen.

Kuten mainittua, kilpailijoita tabletilla on tätä nykyä enää kohtuullisen vähän. Lähimmäksi asettuvat Huawein MediaTab T5 sekä Samsungin Galaxy Tab 10.1, jotka molemmat tarjoavat FullHD-tarkkuudella toimivat näytöt suunnilleen samassa hinta- ja kokoluokassa. Esimerkiksi Applen iPadit ovat suositushinnaltaan jo huomattavasti kalliimpia. Lenovon omasta valikoimasta löytyy myös hieman edullisempi Tab M10 HD, jonka näytön tarkkuus on tosin pienempi.

Lenovo Tab M10 FHD Plussan myyntipakkaus sisältää itse tabletin lisäksi latauslaitteen ja USB-C-johdon sekä ohjekirjan.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttöominaisuudet, akku ja suorituskyky
  3. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat