Uusimmat

Testi: OnePlus 7 Pro -puhelin – Edelleen loistovalinta, muttei enää erityinen hinta-laatukuningas 

19.06.2019 21:00 Kai Taipale

OnePlus 7 Pro edustaa monilta osin huippupuhelimien eliittiä. Siinä on erinomainen näyttö sekä tehoa ja tilaa lähes kaikkeen mahdolliseen tarpeeseen. Tämä näkyy myös hinnassa, joka on noussut jo kovin lähelle muiden merkkien lippulaivoja. Muropaketin testi paljastaa, etteivät aivan kaikki ominaisuudet edelleenkään ole aivan ehdotonta eliittiä.

OnePlus esitteli toukokuun 14. päivänä uuden mallistonsa. Siinä perusversion rooli on varattu 7-mallille, ja sen yläpuolelle tuotiin nyt testissä oleva 7 Pro -versio. Näistä OnePlus 7 on selvästi lähempänä edellistä 6T-mallia, toki päivitettynä versiona.

OnePlus on vuosien mittaan ollut erityisesti Suomessa myyntimenestys. Suomalaiset kun ovat aina osanneet arvostaa tuotteita, joissa hinta ja ominaisuudet kohtaavat. Juuri tähän markkinarakoon OnePlus-puhelimet ovat pitkään uponneet. Myös yhden mallin, hetkellisesti kahden, taktiikka on tuntunut purevan.

Nyt uusi OnePlus 7 Pro on asemoitu jälleen piirun verran lähemmäs Android-puhelinmarkkinoiden ehdottomia huippuja, kuten Samsungin Galaxy S10 -malleja. Tämä näkyy myös hinnassa: OnePlus 7 Pro -malli on edullisimmillaankin myymälöissä 749 euroa, kalleimmillaan 829 euroa.

Hinnan vastineeksi valmistaja on myös tuonut lisää ominaisuuksia. Lisäksi OnePlus 7 Pro -malliin on valittu yksi näkyvä valtti: puhelimen näyttö. Se on kooltaan iso, peräti 6,67 tuumaa. Päivitysnopeus on poikkeuksellisen korkea 90 hertsiä. Sisältä löytyy nopea Snapdragon 855 -suoritin, mutta myös nopeaa UFS 3.0 -tallennustilaa.

Uutta on myös kamera. Nyt tarjolla on kolme eri polttoväliä ja 48 megapikselin pääkamera. Etukamerakin on piilotettu rungon sisään, ja tulee esiin vain tarvittaessa. Kohonneen hinnan vastapainoksi siis tarjotaan myös ominaisuuksia.

Paketista löytyy itse puhelimen lisäksi aiempaa tehokkaampi, 30-wattinen Warp Charge -pikalatauslaite, silikonikuori ja tavallinen markkinointimateriaali.

Valmistajan uutuuskaksikosta Muropaketin testissä on OnePlus 7 Pro ja sen malliversio suoraan huipulta. Testimallissa on nimittäin käytettävissä huima 12 gigatavun käyttömuisti ja useimmille riittävä 256 gigatavun tallennustila. Väritykseltään testilaite on Nebulan sininen. Perusversiota edustavan OnePlus 7 -malliversion testi on luvassa hieman myöhemmin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat