UUSIMMAT

Suorituskyky ja akkukesto

19.06.2019 21:00 | Kai Taipale

Suorituskyky ja akkukesto

Jos johonkin uusi OnePlus on erityisen omiaan, se on pelaaminen. Nykymobiilisuorittimien aatelia edustava, seitsemän nanometrin prosessilla valmistettu, kahdeksanytiminen Snapdragon 855 (enintään 2,84 GHz) yhdessä Adreno 640 -grafiikkasuorittimen kanssa tekevät laitteesta aidon tehomyllyn. Myös muistina käytetään kaksikanavaista UFS 3.0 -versiota.

Nämä kun yhdistetään vielä 90 hertsin päivitystaajuuteen kykenevään näyttöön, syntyy todella sulavan pelikokemuksen tarjoava puhelin, jonka ominaisuudet riittänevät mihin tahansa mobiilipelikäyttöön vähintään vuodeksi pariksi.

Pelikäytössä puhelin lämpenee kameran ympäriltä havaittavasti, muttei kuitenkaan mitenkään varsinaisesti kuumaksi. Pitkä sessio esimerkiksi Asphalt 9 -pelillä, saa kuitenkin yläosan jo kokonaisuudessaan tuntumaan lämpöiseltä. Tämä on kuitenkin pieni kiusa, sillä pelit näyttävät todella luontevilta ja jopa mainostetun sulavilta.

Pelikokemusta, mutta myös muuta käyttöä, ehostaa lisäksi uusittu värinämoottori. Se antaakin selkeän mutta useimmiten hienovaraisin vasteen painalluksista.

Antatu

Sekä Antatu- että GFXBench-testeissä OnePlus 7 Pro on kuin kotonaan. Antatu-tulos on paras mitä Muropaketissa on tähän mennessä mitattu, ja myös GFXBench-tulos edustaa huippuluokkaa, vaikka jääkin siinä muutamia prosentteja Samsung Galaxy S10+ -puhelimelle. Jälkimmäisessä testissä erot viime vuoden OnePlus 6T -malliin jää myös hyvin maltilliseksi, vaikka ero Antatussa on selkeä.

Geekbench-tulokset jatkavat samaa rataa. Kuormitettaessa useampaa ydintä, tulos on paras tähän mennessä mitatuista. Yhdellä ytimellä Samsung on nopeampi.

Androbench-tuloksissa OnePlus 7 Pro edustaa satunnaisluku- ja -kirjoitusnopeudessa hyvää tasoa, muttei tarjoa  mitenkään erikoisia tuloksia, kuten Huawei P30 Pro tekee satunnaiskirjoituksessa.

Peräkkäisoperaatioissa, on sitten kyse kirjoittamisesta tai lukemisesta, uudempi OnePlus löy pöytään huipputuloksen ja on selkeästi kilpailijoitaan nopeampi.

Monipuolista ja raskaampaa yleiskäyttöä simuloiva PCMark jatkaa samaa linjaa. OnePlus 7 Pro valloittaa selkeästi ykköspaikan viime vuoden lippulaivamalleilta.

Javascript-nopeutta mittaava Sunspider (lyhyempi palkki parempi) kertoo Samsungin suoriutuvan tällä saralla parhaiten, mutta 7 Pro on selkeästi valmista edellistä huippumallia nopeampi.

OnePlus 7 Pro -mallin myyntipakkauksessa on 30 watin Warp Charge -pikalaturi, joka täyttää 4000 milliampeeritunnin akkua rivakkaan tahtiin. Tyhjään akkuun saa jo kymmenessä minuutissa neljänneksen latauksen ja puolilleen akku täyttyy reilussa 20 minuutissa. Noin puolessa tunnissa akku on saanut jo peräti kaksi kolmasosaa varaustasostaan täyteen.

Loppua kohti lataaminen hidastuu selvästi. Akun täyteen lataamiseen aikaa kuluu tunti ja vartti. Latausta voi siis pitää kiitettävän nopeana, vaikkei aivan nopeimpana mitä huippumalleissa on nähty. Valitettavaa on, ettei OnePlus vieläkään lataudu langattomasti.

GeekBenchin akkumittauksen tulos 6500 eli 10 tuntia ja 50 minuuttia. Tulos on hyvä, muttei mitenkään mullistava. Käytännössä puhelimella pärjää helposti yhdellä latauksella päivän, jos ruutuaika jää reiluun kolmeen tuntiin tai sen alle. Vain jos pelaa paljon, voi edessä päivän aikana olla lyhyt täydennyslataus.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat