Uusimmat

Testissä Huawei P9: ”Kohtuuhintainen älypuhelin tuplakameralla”

02.05.2016 13:40 Juha Kokkonen

huawei-p9-0

Huawein asema Suomen markkinoilla on muuttunut hurjasti viimeisen vuoden aikana. Vielä viime vuoden alussa sen markkinaosuus oli muutamia prosentteja, kun nyt sen hallussa on jo noin viidennes markkinoista. Kiinalaisjätti on onnistunut hyödyntämään hiipuneen Lumia-malliston taakseen jättämän tyhjiön ja nostamaan itsensä lyhyessä ajassa yhdeksi Suomen suosituimmista älypuhelinmerkeistä. Merkittävintä osaa on esittänyt edullisesti hinnoiteltu Honor-brändätty mallisto, mutta myös Huawein omalla nimellä varustetut tuotteet ovat käyneet hyvin kaupaksi.

Huawei esitteli uuden sukupolven edustajan P-sarjaansa huhtikuun alussa Lontoossa järjestetyssä julkaisutilaisuudessa. Tämä kuudennen sukupolven versio kantaa hieman epäloogisesti nimeä P9, sillä Huawei jätti aikanaan numerot kolmesta viiteen välistä ja lisäksi pudotti Ascend-etuliitteen pois viime vuoden P8-mallin julkaisun yhteydessä. Huawei P9 tulee ainakin aluksi Suomessa myyntiin vain kolmen gigatavun RAM-muistilla ja 32 Gt tallennustilalla varustettuna versiona kilpailukykyiseen 549 euron hintaan. Edeltäjämalliin nähden hinta on noussut 50 eurolla. P9:n myynti alkaa Suomessa huhtikuun 29. päivä, joten tämän artikkelin julkaisuhetkellä hintataso ei ole päässyt vajoamaan suositushinnasta.

Erityisenä maininnan arvoisena seikkana Huawei tarjoaa P9:lle laajennetun kolmen vuoden takuun, joka sisältää myös kolmen kuukauden näyttötakuun sekä kolmen kuukauden vaihtotakuun. Toisin sanoen Huawei korvaa yhden itse aiheutetun näytön rikkoontumisen ensimmäisen kolmen kuukauden aikana sekä sekä vaihtaa laitteen suoraan uuteen, jos siinä ilmenee ongelmia takuun puitteissa ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Laajennetun takuun saamiseksi käyttäjän on kirjauduttava Huawein HiCare-palveluun, jonka sovellus löytyy puhelimeen esiasennettuna (sekä Play-storesta).

Ulkomailla P9:stä saatavilla on myös 4 & 64 Gt muistimäärällä varustettu versio sekä suurikokoisempi Plus-versio, johon tutustuimme huhtikuun alussa ensituntumien yhteydessä.

Tässä artikkelissa tutustumme P9:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, Huawein EMUI-käyttöliittymän uusimpaan versioon sekä suorituskykyyn ja akunkestoon.

 

huawei-p9-1 huawei-p9-2

Toisin kuin muiden Huawein viimeaikaisten mallien tapauksessa, P9:n pakkaus on väritykseltään mustan sijaan valkoinen. Muodoltaan litteän neliskulmaisen rasian kuvitus on hyvin pelkistetty – sen pinnasta löytyy ainoastaan kullanväriset tuotelogot sekä punainen Leican logo.

Testikappaleemme pakkauksen toimitussisältöön kuuluivat SIM-korttipaikan irrotustyökalu, teholaturi (5 V, 2 A), USB Type-C -kaapeli sekä nappikuulokkeet. Suomesta kaupasta saatavien laitteiden mukana tulee lisäksi käyttöohjeet ja takuutiedot.

Sisältö

  1. Esittely, pakkaus ja oheistarvikkeet
  2. Muotoilu, rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera ja kuvanlaatu
  4. EMUI-käyttöliittymä, suorituskyky, akunkesto & loppuyhteenveto