UUSIMMAT

Testissä Motorola Moto X Force

22.02.2016 19:46 | Juha Kokkonen | 7

Tutustuimme tammikuussa aiemmin viime vuonna julkaistuihin Motorolan Moto X Play ja Moto X Style -puhelimiin, kun samoihin aikoihin Moto X -mallisto oli juuri täydentynyt kolmannella mallilla. Moto X Forceksi nimetty malli näki päivänvalon kansainvälisillä markkinoilla marraskuun alussa, mutta Suomeen se rantautui heti vuodenvaihteen jälkeen. Moto X Force herätti julkaisunsa jälkeen runsaasti huomiota, sillä valmistaja ilmoitti puhelimesta löytyvän rikkoontumattoman ShatterShieldiksi brändätyn näytön. Lupaustensa katteeksi Motorola lupaa Moto X Forcen näytölle neljän vuoden takuun.

motoxforce_0

Motorola toi Moto X Forcen Suomessa myyntiin heti vuodenvaihteen jälkeen 4. tammikuuta. Laite tuli saataville Elisan ja Verkkokauppa.comin valikoimiin ja sen saatavuus on edelleen rajattua tietyille jälleenmyyjille. Moto X Forcen suositushinta on Suomessa 749 euroa, eli se on hinnaltaan Motorolan malliston lippulaivapuhelin. Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan Moto X Forcen saa edullisimmillaan 735 euroon, joten kovin paljon hinta ei ole vielä päässyt suosituslukemasta putoamaan.

motoxforce_1

Moto X Force toimitetaan samanlaisessa suurikokoisessa kovakantisessa pahvirasiassa kuin sisarmalli Moto X Style – pakkauksen abstraktit kuvitukset ovat tosin väriltään oransseja. Pakkauksen pinnassa ei ole lainkaan kuvaa puhelimesta ja myös tiedot teknisistä ominaisuuksista ovat hyvin vähäisiä. Pakkauksen mukana ei toimiteta juurikaan mitään ylimääräistä, toisin kuin suuren koon perusteella saattaisi odottaa. Pakkauksen sisällä kaikki on pakattu siististi omiin pahvikuoriinsa, mutta päällimmäisenä mieleen tulee lähinnä tilan tuhlaus. Itse puhelimen ohella pakkauksesta löytyy TurboPower 25 -pikalaturi (12 V 2,15 A), SIM-korttikelkan irrotustyökalu, turvallisuusohjeet, pikaohjeet sekä takuutiedot.

Sisältö

  1. Esittely, pakkaus & oheistarvikkeet
  2. Ulkoista tarkastelua ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera, käyttöjärjestelmä & suorituskyky ja akunkesto
  4. Yhteenveto
Keskustelu

Ei paha ei, mutta samoilla linjoilla, jotta olisi mukava nähdä samantyyppistä rakennetta myös keskihintaluokan puhelimissa. Joku uusi 14 tai 16 nm viivaleveydellä valmistetulla keskiluokan prossalla ja vähän pienemmällä koolla voisi olla kova työpuhelin.
Mutta jos ei ole pikkurahasta puutetta, niin asiallinen verme. Olisi mukava tietää saisiko tälläisestä tehtyä kokonaan pölyn ja vedenkestävää mallia…

Taskumuron uutisessa oleva linkki vie moto x play ja style artikkeliin

erkki82

Taskumuron uutisessa oleva linkki vie moto x play ja style artikkeliin

Korjattu.

500e hintaisena tämä olisi aivan loistava puhelin.
Mutta tuota +700e hintaa hieman vaikea perustella, vaikka tuleehan siinä säästöä joka kerta kun luuri tippuu.

Onko mitään tietoo miten nopeasti tuollainen meganopea laturi tuhoaa akun, varsinkin jos ja kun akku sattuu olemaan kiinteää mallia.
Ainakin ennen vanhaan, kun autotkin olivat hevosvetoisia, pienemmällä teholla ladatut akut kestivät pidempään käyttöä. Mutta siitä on jo siis valovuosia aikaa…

Samaan hintaan saa paljon parempaaki mm. Apple IPhone 6S, Lumia 950XL yms.

iso-karhu

Samaan hintaan saa paljon parempaaki mm. Apple IPhone 6S, Lumia 950XL yms.

Nyt on kyllä kyse myös aika paljon makuasioista. Itse ottaisin ainakin noista kolmesta tämän Motorolan.

Muropaketin uusimmat