Uusimmat

Xiaomi lupaa pitää hintansa edullisena täältä ikuisuuteen

26.04.2018 17:47 Muropaketin toimitus

Kiinalainen Xiaomi on Suomessa pieni tekijä, mutta toimii samoin kuin täällä tunnetumpi OnePlus. Huippuluokan laitteita myydään edulliseen hintaan, ja sen ansiosta valmistaja keikkuukin maailmanlaajuisesti suurimpien älypuhelinvalmistajien joukossa. Nyt yhtiö on antanut tiukan lupauksen hintojen pysyvyydestä.

Kiinassa pidetyssä Mi 6X -puhelimen julkistustilaisuudessa yritys kertoi pitävänsä voittomarginaalin hardwaren suhteen enintään viidessä prosentissa. Lupaus koskee niin älypuhelimiä, IoT-laitteita, älykaiuttimia, robotti-imureita ja älylamppuja.

Ainakin AndroidHeadlines spekuloi, että yhtiö nimenomaan puhui ”hardwaresta” voidakseen mahdollisesti nostaa esimerkiksi älypuhelinten kohdalla hintaa jossain vaiheessa korkeammalle, iso osa puhelimestahan on kuitenkin softwarea eli ohjelmistoja. Mikäli lopulta kuitenkin käy niin, että viivan alle jää yli viisi prosenttia, lupaa yritys palauttaa ylijäämää asiakkailleen tavalla tai toisella.

Lupauksen ulkopuolelle jätettiin palveluyksikkö, joka työskentelee yhtiön tekoälyprojetkein ja sovellusten parissa. Sitä kautta rahaa voidaan kenties hankkia myymällä asiakkaiden tietoja kaupallisiin tarkoituksiin, mutta Facebookin Cambridge Analytica -skandaali on saattanut laittaa jarrua tämänkaltaisille suunnitelmille.

Lupaus on myös ajoitettu erikoiseen väliin, sillä yrityksen on kerrottu listautuvan pörssiin lähiviikkojen aikana. Matalan katon asettaminen tuotoille ei välttämättä ole sitä puhetta, mitä sijoittajat haluavat kuulla.