Uusimmat

Xiaomin puhelin räjähti, yritys ei ota minkäänlaista vastuuta

15.06.2017 12:25 Muropaketin toimitus

Vuoden 2016 suurimmaksi mobiili-ilmiöksi saattoi jäädä Samsungin epäonni räjähtävien Note 7 -puhelinten kanssa. Posahtavia puhelimia osaavat tehdä myös muut, esimerkiksi kiinalainen Xiaomi.

Gizmochina kertoo tapauksesta, jossa heidän lukijansa Xiaomi Mi 5 Pro puhelin räjähti. Ikävän tapahtuman seurauksena oli puhelimen hajoamisen lisäksi myös 3 palanutta sormea. Aggressiivisesti markkinaosuuksia tavoittelevan valmistajan reagointi onnettomuuteen oli yllättävän tylyä. Xiaomi vetäytyi täysin vastuusta vedoten siihen, että jokainen heidän linjaltaan lähtevä tuote joutuu äärimmäiseen tarkkaan syyniin. Puhelin oli myös ostettu Aliexpress-nettikaupasta virallisen Xiaomi-shopin sijasta, joten valmistaja epäili sitä myös väärennetyksi. Xiaomin omien sivujen mukaan puhelin kuitenkin on aito.

Omistajan mukaan puhelin ensin paisui ja sen jälkeen syttyi räjähdysmäisesti palamaan. Hän heittikin kertomansa mukaan sen välittömästi ikkunasta ulos välttyäkseen kotinsa palamiselta. Xiaomin virallista kantaa asiaan ei vielä ole saatu, joten tarinaan on syytä suhtautua varauksella.