Uusimmat

Gabe Newell: Valven Index VR-lasit ovat Half-Lifen ja Counter-Striken tasoinen edistysaskel

28.06.2019 15:15 Muropaketin toimitus

Gabe Newell on luonnehtinut Valven uusia Index-nimisiä VR-laseja Half-Lifen ja Counter-Striken tasoiseksi edistysaskeleeksi.

”Valven historiassa on useita merkkipaaluja. Half-Life oli meidän ensimmäinen yksinpelimme, Source-pelimoottori taas ensimmäinen pelimoottorimme. Counter-Strike edusti Valven ensimmäistä moninpeliä ja sitten julkaisimme Steamin ja kaikkea muuta. Index on yksi näistä kriittisistä merkkipaaluista”, totesi Valven sisäisessä julkaisujuhlassa puhunut Newell.

Newellin mukaan Index-lasien graafinen suorituskyky ja sormien liikkeitä tunnistavat Knuckles-peliohjaimet ovat läpimurtoja, jotka mahdollistavat parempien ja kokonaan uudenlaisten pelien kehittämisen. ”Merkkipaalut eivät kuitenkaan ole päätepisteitä ja esimerkiksi Half-Life johti Half-Life 2:een”, Newell muistutti puheessaan.

Newellin mukaan Index-lasien kehitystyö jatkuu ja Valven tavoitteina ovat muun muassa lasien keventäminen, ergonomian parantaminen ja tuotantokustannusten laskeminen. Pidemmällä tähtäimellä Valve tähtää muun muassa siihen, että Index-lasien kanssa pystyisi liikkumaan vielä nykyistäkin vapaammin.