Uusimmat

Huhtikuun pelijulkaisut: Mortal Kombat 11, Days Gone, World War Z…

01.04.2019 19:00 Muropaketin toimitus

PlayStation 4:n yksinoikeusseikkailu Days Gone ja hurmeinen kamppailupeli Mortal Kombat 11 ovat huhtikuun suurimpia pelijulkaisuja.

Kevät etenee ulkona kohisten, mutta huhtikuun myötä on auringonpaisteen lisäksi tarjolla myös uutta pelattavaa. Listasimme alle kuukauden kuusi suurinta julkaisua ja pari lisämainintaa kaupan päälle.

1) Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy

Tuhansista meemeistäkin tutut Ace Attorney -pelit ovat ilmestyneet useille alustoille, ja julkaisuhistoria kaikkinensa jopa vähän sekava. Tilanteeseen tulee selkeyttä 9. huhtikuuta, kun ensimmäiset kolme peliä sisältävä Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy -kokoelma saapuu useille alustoille.

Kokoelma sisältää pidetyt tarinapelit Phoenix Wright: Ace Attorney (2001), Ace Attorney – Justice for All (2002) ja Ace Attorney – Trials and Tribulations (2004). Koko paketti ilmestyy HD-päivitettynä PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

2) Anno 1800

Muun muassa The Settlers -sarjasta tunnetun Blue Byten uusi kaupunkisimulaattori Anno 1800 tarjoaa mahdollisuuden rakentaa omaa kaupunkia ja käydä meritaisteluita 1800-luvulla, teollisen vallankumouksen keskellä. Suositun Anno-sarjan uusin osa palauttaa siis Ubisoftin pelisarjan historian lehdille, ja sen uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi teollistumisen tuomat haasteet saasteista työväenliikkeisiin, sekä historialliset teknologiat ja turismi.

Anno 1800 ilmestyy PC:lle 16. huhtikuuta.

3) World War Z

Kuun puolivälissä tarjoillaan myös massiivista zombie-sotaa, kun World War Z -elokuvaan pohjaava, samaniminen räiskintäpeli saapuu markkinoille. Kolmannen persoonan räiskintäpeli tukee jopa neljän pelaajan yhteistyötä, ja se vie pelaajat suorittamaan tehtäviä neljään eri maailmankolkkaan: New Yorkiin, Jerusalemiin, Moskovaan ja Japaniin. World War Z:ssa eläviä kuolleita kohdataan todellakin massoittain, ja koko homma pyöriikin Saber Interactive -studion osuvasti nimetyllä Swarm Engine -pelimoottorilla.

World War Z ilmestyy 16. huhtikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

4) Konami Arcade Classics

Konami ei ole viime vuosina menestyspeleillä paljon juhlinut, mutta pitkäikäisen yhtiön historiasta löytyy vaikka kuinka paljon klassikoita. Hiljattain kerroimmekin, että japanilainen pelijätti täyttää 50 vuotta, minkä kunniaksi julkaistaan kolme klassikkopelien kokoelmaa. Ensimmäinen näistä on Konami Arcade Classics, joka ilmestyy jo 13. huhtikuuta.

Pelikokoelma saapuu PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille, ja se sisältää pelit Haunted Castle, Typhoon (A-Jax), Nemesis (Gradius), Vulcan Venture (Gradius II), Life Force (Salamander), Thunder Cross, Scramble ja TwinBee. Traileria ei kokoelmasta ole valitettavasti vielä julkaistu.

5) Mortal Kombat 11

Huhtikuun lopulla saapuu markkinoille todennnäköisesti vuoden suurin kamppailupeli Mortal Kombat 11. Pitkäikäisen pelisarjan 11. pääpeli tarjoilee tuttuun tapaan hurmeista mättöä, ainakin 25 pelattavaa hahmoa, sekä esimerkiksi uuden Gear-järjestelmän, joka muistuttaa osin saman studion kehutun Injustice 2 -supersankaripelin varustejärjestelmää.

Mortal Kombat 11 ilmestyy 23. huhtikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Peli on tulossa myös Switchille, mutta tämän version julkaisu on valitettavasti lykkääntynyt 10. toukokuuta asti.

6) Days Gone

Kuukauden suurin ja odotetuin julkaisu lienee PlayStation 4:n yksinoikeuspeli Days Gone, joka teki Muropaketin toimittajaan vaikutuksen jo ennakkotestissä. SIE Bend Studion avoimen maailman toimintapelissä lähdetään pitkälle ja monivaiheiselle seikkailulle elävien kuolleiden kansoittamaan maailmaan, jossa resurssit ovat vähissä ja selviytyminen haastavaa.

Days Gone ilmestyy 26. huhtikuuta.

Bonus: Loistavia käännöksiä luvassa

Mainittujen julkaisujen lisäksi useille alustoille on luvassa myös kiinnostavia käännöksiä. Esimerkiksi ylistetty tasohyppely Cuphead (2017) kääntyy Nintendo Switchille 18. huhtikuuta, ja rakastetut Final Fantasy X ja X-2 -pelit sisältävä HD-kokoelma saapuu Switchille ja Xbox Onelle 16. huhtikuuta. Runsaampi lista huhtikuun pelijulkaisuista löytyy esimerkiksi Wikipediasta.