Uusimmat

ID@Xbox-ohjelman alla julkaistut indie-pelit ovat tuottaneet jo yli miljardi dollaria

23.07.2018 16:50 Muropaketin toimitus

ID@Xbox-ohjelma perustettiin vajaat viisi vuotta sitten tukemaan indie-kehittäjiä. Tähän mennessä ohjelman alla julkaistut pelit ovat tuottaneet jo yli miljardi dollaria.

Ensi kuussa viisi vuotta täyttävä ID@Xbox-ohjelma perustettiin alun perin helpottamaan indie-pelien julkaisua Xbox Onelle. Ohjelmaan osallistuvia indiestudioita tuetaan muun muassa ilmaisilla Xbox One -kehitystyökaluilla, näkyvyydellä sekä mahdollisuudella julkaista kehitetyt pelit suoraan Xbox Onen pelikaupassa.

GamesIndustryn haastatteleman ID@Xbox-ohjelmaa johtavan Chris Charlan mukaan projekti on ollut jättimenestys. Tähän mennessä ohjelman alla on julkaistu yli 800 eri peliä, jotka ovat tuottaneet yhteensä jo yli miljardi dollaria. Eräs menestyksekkäistä, ohjelman kautta julkaistuista peleistä on huippuarvostelut kerännyt Cuphead.

Menestyksen vuoksi ID@Xboxia tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa. Tällä hetkellä eri indie-studioilta on tulossa yli 1000 uutta peliä, joiden kehityksen ID@Xbox on mahdollistanut. ”Olemme ylpeitä siitä, että jotkin kehittäjät ovat tuoneet myös toisen, kolmannen tai jopa neljännen pelinsä Xbox Onelle. Se tarkoittaa, että olemme tehneet jotain oikein”,  Charla toteaa.

Haastattelussa kerrotaan myös ID@Xboxin kohtaamista haasteista, pelien julkaisuikkunoista sekä siitä, kuinka indie-peleille saadaan tarpeeksi näkyvyyttä. Koko haastattelu on luettavissa täältä.

Muropaketin uusimmat