Uusimmat

Kohua herättänyt A Way Out -ohjaaja haukkuu Candy Crush -kehittäjät: ”Älkää väittäkö olevanne luovia”

02.07.2019 09:50 Muropaketin toimitus

Suorasanainen elokuva- ja peliohjaaja Josef Fares kritisoi kovin sanoin pelistudio Kingin puheita.

Viime vuonna ilmestyneestä A Way Out -pelistä tunnettu Josef Fares on ennenkin herättänyt huomiota suorasanaisilla kommenteillaan peliteollisuudesta. Nyt Fares on jälleen otsikoissa viime viikolla Barcelonassa järjestetyssä GameLab 2019 -tapahtumassa laukomiensa kommenttien vuoksi.

Kuten VG24/7 kertoo, nosti Fares paneelikeskustelussa esiin Candy Crush -peleistä tunnetun pelistudio Kingin. Fares muisteli tilaisuutta, jossa Kingin edustajat hehkuttivat omaa luovuuttaan.

”Nämä tyypit yrittivät haastaa oikeuteen toiset, joilla oli samanlainen nimi”, Fares totesi. ”Samalla kaikki heidän pelinsä ovat samanlaisia muiden pelien kanssa.”

”Olisivat vain rehellisiä siitä, että heidän tavoitteenaan on tehdä rahaa. Ei siinä mitään, mutta älkää väittäkö olevanne luovia. Olette luovia vain rahastamisessa”, Fares kommentoi.

2000-luvun alussa perustettu, nykyään Activision Blizzardin omistama King tunnetaan parhaiten ilmaispelistään Candy Crush Saga, joka perustuu erittäin suosittuun, tetrismäiseen match three -pelityyliin. Candy Crush on tullut surullisen kuuluisaksi mikromaksuilla rahastamisesta.

”He myös vertasivat itseään Pixariin”, Fares muisteli. ”Olihan ihan että just joo.”

Ruotsalais-libanonilainen Josef Fares tunnetaan A Way Outin ohella aiemmasta pelistään Brothers: A Tale of Two Sons, sekä useammasta Ruotsissa ohjaamastaan komediaelokuvasta. Muropaketin arviossa hyvin menestynyt kaksinpelikokemus A Way Out on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.