Uusimmat

Ensituntumat The Devil In Me vaikuttaa hyytävältä kauhupeliltä – The Dark Pictures Anthologyn uusin osa sijoittuu sarjamurhaajan hotelliin

25.08.2022 21:00 Ilari Hauhia

Supermassive Gamesin Dark Pictures Anthology: The Devil in Me -kauhupelistä ennakkoon paljastetun materiaan perusteella luvassa on kiehtova murhahotelliin sijoittuva seikkailu.

The Devil In Me on The Dark Pictures Anthology -kokoelman neljäs ja samalla ainakin tällä erää viimeinen osa. Selviytymiskauhua käsittqelevä peli on sidottu tosielämään, sillä se pohjautuu Yhdysvaltojen ensimmäisen sarjamurhaajan, H.H. Holmesin, tarinaan.

Holmes pyöritti 1890-luvulla Chicagossa maailmannäyttelyalueen lähellä kauhujen hotellia, joka oli täynnä erilaisia ansoja ja laitteita, joiden avulla Holmes kidutti ja murhasi uhrinsa. Myöhemmin kiinni jäänyt Holmes syytti salamurhistaan hänen sisällään asunutta demonia, josta peli saa nimensä, ja Holmesin toiveesta hänen ruumiinsa suljettiin betonin sisään, ettei “demoni pääsisi enää koskaan karkuun”. Holmes tunnusti 27 murhaa, mutta arvioiden mukaan uhrien todellinen  lukumäärä on saattaa olla huomattavasti korkeampi.

Nykyaikaan sijoittuva The Devil In Me kertoo pienestä TV-dokumenttisarjaa työstävästä ryhmästä, joka haluaisi käsitellä H.H. Holmesin tarinaa ja kuuluisaa murhahotellia. Murhahotellista ei kuitenkaan ole säilynyt valokuvia parempia jäännöksiä, mikä tekee tuotantoryhmän työstä hankalaa. Epätoivoiselle tuotantoryhmälle osuu kuitenkin kohdalle loistavalta kuulostava tarjous. Mystinen henkilö kertoo tuotantoryhmälle salaisesta H.H. Holmesin murhalinnan kopiosta, ja kutsuu tuotantoryhmän tutustumaan murhahotelliin.

Valitettavasti murhalinnan kopio on liiankin todenmukainen, sillä perille päästyään tuotantoryhmä jumiutuu salaperäiseen rakennukseen täynnä hengenvaarallisia ansoja. Kauhujen hotellin jokaisesta huoneesta paljastuu toinen toistaan kamalampia asioita, ja tuotantoryhmä joutuu keskelle vuosisadan takaista kauhuskenaariota. Pelaajan tehtävänä on saada edes osa tuotantoryhmän jäsenistä ulos murhalinnasta elossa, ja samalla paljastaa sen mysteeri koko maailmalle.

Kehittäjän mukaan The Devil In Me jokaisella pelaajan tekemällä valinnalla on merkitystä. Pelaaja voi vaikuttaa suoraan siihen, kuka kuolee ja kuka pysyy elossa. Vaikeiden päätösten ohella luvassa on pulmanratkaisua, jotka hyödyntävät tällä kertaa hahmojen mukanaan kantamia tavaroita. Esimerkisi käyntikorttia voi hyödyntää kiperässä tilanteessa työkaluna moneen eri tarkoitukseen. Jokaisella hahmolla on oma erikoisvarusteensa ja -taitonsa, jota pelaaja voi hyödyntää.

Pelistä paljastettiin ennakon yhteydessä vasta pieni pätkä. Lyhyt sessio antoi kuitenkin The Devil in Mestä positiivisen karmivan kuvan, ja lopullinen seikkailu vaikuttaa kutkuttavalta yhdistelmältä ongelmanratkaisua ja tarinavetoista toimintaa. Pelin luvataan olevan myös aiempia osia pidempi, tarinan keston ollessa noin seitsemän tuntia.

The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X|S:lle, PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle 18. päivä marraskuuta.

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat