Uusimmat

Arvostelu Evil West on hyvässä ja pahassa mielessä aivoton räiskintäpeli, jossa lahdataan vampyyreja villissä lännessä

29.11.2022 22:00 Muropaketin toimitus

Evil West ei edes yritä olla mitään muuta kuin aivoton raiteilla kulkeva räiskintäpeli, jossa otetaan yhteen villin lännen vampyyrien kanssa. Mikäli etsii puhdasta väkivaltaviihdettä, joka ei laita ajattelemaan liiaksi, ei kyse ole lainkaan hullummasta kokemuksesta.


WRC GenerationsJulkaisupäivä: 3.11.2022
Studio: Flying Wild Hog
Julkaisija: Focus Entertainment
Saatavilla: PlayStation 4 & 5 (testattu), PC & Xbox One & Series X/S
Pelaajia: 1-2
Ikäraja: K-18
Peliä pelattu arviota varten: 12 tuntia


E

vil West vie pelaajat villiin länteen vaihtoehtoisella aikajanalla, jossa vampyyrit ja muut hirviöt ovat vallanneet maailman. Pelaaja astuu Jesse Rentier -nimisen agentin cowboysaappaisiin, ja sitten tehtäväksi tulee puolustaa ihmiskuntaa hirviöiltä Rentier Institute -nimisen organisaation riveissä.

Pelin tarina on juuri sopivan yliampuva ja yhdentekevä. Evil West antaa kyllä jonkinlaisen tekosyyn vampyyrien lahtaamiselle, mutta samalla tarinan seuraaminen ei vaadi pelaajalta puolikastakaan aivosolua, eikä sen käänteitä muista enää seuraavana päivänä. Evil Westiä kun ei pelata tarinan takia, vaan jotta päästään vetämään vampyyrejä pataan.

Evil West

Evil Westin villi länsi on täynnä toinen toistaan villimpiä aseita. Suuri osa niistä on erilaisia retrofuturistisia sähkö- ja energia-aseita, joilla räiskiminen on aidosti hauskaa. Katalogi on miellyttävän laaja, ja erilaisia lisäkykyjä sekä modifikaatioita jaetaan pelaajalle avokätisesti. Toiminta on varsinkin aluksi nopeatempoista ja viihdyttävää väkivaltaviihdettä, joka sopii mainiosti vaikka pitkän työpäivän jälkeiseen hetkeen, kun aivot kaipaavat kepeää ja aivotonta toimintaa.

Pelin edetessä Evil Westin toimintaa alkaa vaivaamaan toistuvuus.

Peli kierrättää samoja vihollisia kamppailusta toiseen, ja samojen vampyyrinaamojen räiskiminen täyteen reikiä alkaa pidemmän päälle tuntua hieman puulta. Pelillä on rivivihollisten kierrättämisen ohella tapana ottaa aikaisempia pomovastuksia ja käyttää niitä myöhemmässä kohtaa peliä puolipomoina. Vihollisilla on välillä hyvinkin paljon elämäpisteitä, ja ne imevät energiasäteitä ja luoteja kuin helvetilliset pesusienet. Evil West ei silti ole erityisen vaikea, sillä hirviöiden hyökkäysten väistely on pääosin helppoa.

Vaikka Evil Westin voi hyvillä mielin läpäistä yksinpelinä, on se parhaimmillaan kaverin kanssa pelattuna. Koko Evil Westin tarinan voi läpäistä co-op-muodossa, jolloin vampyyrejä vastaan taistelee yhden pelaajan sijasta kaksi hyvin aseistautunutta lehmipoikaa. Co-op tulee saataville heti noin puolituntisen tutoriaalin jälkeen, mutta progessio tallentuu vain toiselle pelaajalle. Näin co-op on parasta läpäistä kokonaisuudessaan yhden kaverin kanssa.

Co-op tosin tekee jo ennestään kestävistä vihollisista vieläkin kestävämpiä, jolloin yhteenotot kestävät välillä hyvinkin kauan. Kaverin kanssa voi onneksi pelaamisen ohessa jutella mukavia ja jakaa ajatuksia vaikkapa marraskuisesta säästä ja asuntolainojen koroista, samalla kun taustalla vampyyrien päät ja muut elimet räjähtelevät osana Evil Westin noin 12-tuntista veristä kakofoniaa.

Kokonaisuudessaan muun muassa Shadow Warrior -peleistä tutun Flying Wild Hogin uusin tuotos on omalla tavallaan onnistunut rehellisen aivoton räiskintäpeli. Evil West ei edes yritä olla sukupolven kovin tai muistettavin seikkailu, vaan lyhyehkö tiukassa putkessa kulkeva yksinkertainen väkivaltamässäily. Myös niille on edelleen oma paikkansa ja yleisönsä.

EVIL WEST

Arvosana: 3,5/5

”Evil West tarjoaa aivottoman viihdyttävää väkivaltaviihdettä yhdelle tai kahdelle pelaajalle.”

 

Muropaketin uusimmat