Uusimmat

Arvostelu Hitman 3 on alkuvuoden 2021 paras peli – ”Tuttu resepti toimii edelleen”

28.01.2021 09:00 Ilari Hauhia

Hitman 3 on erinomainen päätös The World of Assassination -trilogialle. Salamurhasimulaattori palkitsee erityisesti luovan ongelmanratkaisun. Pelin kohteet voi nimittäin päästää päiviltä mitä omaperäisimmillä tavoilla.


Julkaisupäivä: 20.1.2021
Studio: IO Interactive
Julkaisija: IO Interactive
Saatavilla: PC (testattu), Xbox One, Xbox Series S/X & PlayStation 4/5
Pelaajia: 1
Ikäraja: 18


Kuten kerroimme jo aiempien ensituntumien yhteydessä, Hitman 3 jatkaa samalla linjalla kuin sarjan aiemmatkin osat. Tarjolla on kuusi kokonaan uutta, suurikokoista ja hyvin yksityiskohtaista karttaa, joissa Agent 47:n pääsee laittamaan kohteensa kylmäksi mitä mielikuvituksemmilla tavoilla.

Seikkailu alkaa, kun Agent 47 löytää itsensä kiipeilemästä Dubaissa sijaitsevan pilvenpiirtäjän rakenteista. Tarkoituksena on päästää jälleen kaksi persona non grataa hengiltä, tavalla tai toisella.

Hitman 3 pitää pelaajaa kädestä juuri sopivan paljon. Peli opastaa Agent 47:lle ainakin yhden tavan, jolla kohteen saa kohtuullisen helposti pois päiviltä. Tokikaan vihjeitä ei ole pakko kuunnella, sillä tahtipuikkoa heiluttaa viime kädessä aina itse pelaaja. Peli muistuttaa hyvin paljon edeltäjiään, mikä on loistava asia, sillä tuttu resepti toimii edelleen.

Esimerkiksi ensimmäisenä pelattavassa Dubaissa yksi selkeimmistä tavoista päästä kohteesta eroon on naamioitua kohteen henkivartijaksi. Henkivartijana kohteen kylmäksi laittaminen on helppoa kaikessa rauhassa vaikkapa kuristamalla. Toisaalta peli tarjoaa mahdollisuudet myös saman henkilön tylyyn ampumiseen tai vaikkapa drinkin avulla myrkyttämiseen. Halutessaan pelaaja voi myös vaikkapa sabotoida pilvenpiirtäjän parveketta niin, että kaide pettää juuri sopivasti kohteen alta.

Mitä enemmän kuoleman saa Hitman 3:ssa näyttämään harmilliselta onnettomuudelta, sen parempi.

Juurikin vaihtoehtoisten tapojen löytäminen salamurhan toteuttamiseksi on Hitman 3:n suola.

Uudelleenpeluun yhteydessä Agent 47:lle aukeaa mahdollisuus vaihtoehtoisia tapoja aloittaa kartta. Agent 47 saa myös käyttöönsä uusia tarvikkeita, kuten myrkkypillereitä. Myös esimerkiksi edellisen läpäisyn aikana avattu ovi voi pysyä auki seuraavallakin kierroksella, mikä avaa uusia etenemisreittejä. Vaikka karttoja on tarjolla vain kuusi, voi niihin upottaa lähes loputtomasti aikaa etsimällä uusia tapoja hoidella kohteet entistäkin tyylikkäämmin.

Hitman 3 palkitsee kartoista uusia murhatapoja ja muita salaisuuksia löytäneet pelaajat saavutuksilla, joiden avulla voi seurata, kuinka paljon uutta löydettävää kartoissa vielä riittää. Lisäksi kilpailuhenkiset pelaajat voivat yrittää kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ja verrata niitä muihin pelaajiin. Esimerkiksi ensimmäisen Dubai-kartan voi parhaimmillaan läpäistä vain kahdeksassa sekuntissa.

LUE MYÖS: Tähän ei kuka tahansa pysty – huikeassa suorituksessa läpäistään Hitman 3:n kenttä vain 8 sekunnissa

Uudelleenpeluuarvoa lisäävät entisestään Hitman 3:n kolme vaikeusastetta. Keveämmät vaikeusasteet päästävät kokeilemaan eri tapoja päästää kohteet päiviltä pelin antamien ohjeiden ja loputtomien tallennuspisteiden tukemana, kun taas vaikeimmalla vaikeusasteella koko tehtävä on suoritettava kerralla purkkiin, eikä peli enää anna pelajaalle mitään suoria ohjeita salamurhien suorittamiseen.

Hupi ei kuitenkaan rajoitu pelkkiin uusiin karttoihin. Kaikki alkuperäisen Hitmanin ja Hitman 2:n kartat ovat pelattavissa Hitman 3:n kautta – tietenkin parannelluilla grafiikoilla varustettuina. Myös aiempien pelien progression voi siirtää Hitman 3:een. Pelaajan tulee kuitenkin omistaa Hitman ja Hitman 2 jo entuudestaan tai ostaa vanhat kartat käyttöön avaava access pass -laajennus.

Koko trilogian karttoja yhdistää muun muassa välivideoiden kautta kerrottu tarina, jonka voi niin ikään kokea kaikessa kokonaisuudessaan Hitman 3:n avulla pelaamalla ensin aiempien pelien kartat lävitse. Lisäksi karttojen sisällä voi salakuunnella esimerkiksi keskusteluita, jotka paljastavat lisää yksityiskohtia tarinan etenemisestä.

Mikäli aikeena on läpäistä uudet tehtävät vain kerran, eikä tasojen hinkkaaminen uudelleen kiinnosta, selviää pelin kampanjasta helposti alle kymmenessä tunnissa. Silloin täysihintaista peliä vastaava hintalappu tuskin tuntuu hyvältä diililtä. Putkessa etenevää toimintapeliä etsivien kannattaneekin kokeilla onneaan muiden pelisarjojen kanssa.

Hitman 3 sopiikin paljon paremmin avoimempaa pelikokemusta etsiville pelaajille. Kokonaisuudessaan Hitman 3 on erinomainen salamurhaajan hiekkalaatikko ja mainio tapa päättää Agent 47:n tarina. Pelaajalla on vapaat kädet oikeastaan mihin tahansa ja seikkailun uudelleenpeluuarvo on äärimmäisen hyvä.

HITMAN 3

”Hitman 3 on loistava salamurhien hiekkalaatikko, jossa pelaajan luovuudelle annetaan riittävästi tilaa.”

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat