Uusimmat

Ensituntumat Hitman 3 on erinomainen salamurhaajan hiekkalaatikko, jossa kohteet voi päästää päiviltä hyvinkin luovilla tavoilla

08.01.2021 16:00 Ilari Hauhia

Hitman 3 päättää ensituntumien perusteella Hitmanin The World of Assassination -trilogian erinomaisella tavalla. Tarjolla on edelleen loistava hiekkalaatikko luovia salamurhia varten, mutta tällä kertaa entistäkin hiotumpana kokonaisuutena.


Julkaisupäivä: 20.1.2021
Studio: IO Interactive
Julkaisija: IO Interactive
Saatavilla: PC (testattu), Xbox One, Xbox Series S/X, PlayStation 4, PlayStation 5
Pelaajia: 1
Ikäraja: 18


Hitman 3 jatkaa samalla linjalla kuin sarjan aiemmatkin osat. Tarjolla on kuusi kokonaan uutta, suurikokoista ja hyvin yksityiskohtaista karttaa, joissa Agent 47:n pääsee laittamaan kohteensa kylmäksi mitä mielikuvituksemmilla tavoilla.

Kaikki Hitmanin ja Hitman 2:n kartat ovat pelattavissa Hitman 3:n kautta – tietenkin parannelluilla grafiikoilla varustettuina. Myös aiempien pelien progression voi siirtää Hitman 3:een. Pelaajan tulee kuitenkin joko omistaa Hitman ja Hitman 2 jo entuudestaan. Koko trilogian karttoja yhdistää muun muassa välivideoiden kautta kerrottu tarina, jonka voi niin ikään kokea kaikessa kokonaisuudessaan Hitman 3:n avulla pelaamalla ensin aiempien pelien kartat lävitse. Lisäksi karttojen sisällä voi salakuunnella esimerkiksi keskusteluita, jotka paljastavat lisää yksityiskohtia tarinan etenemisestä.

On toki myös mahdollista hypätä suoraan Hitman 3:n uusimpiin karttoihin, jotka sijoittuvat muun muassa Kiinassa sijaitsevaan Chongqingiin, Dubaihin sekä Iso-Britanniassa sijaitsevaa Dartmooriin. Tällöin tarina ja salamurhien taustat jäävät helposti ymmärtämättä, mutta itse toiminta on aivan yhtä hauskaa.

Karttojen uudelleenpeluuarvo on erittäin hyvä. Ensimmäisellä kartan läpäisykerralla peli ohjastaa Agent 47:lle selkeästi ainakin yhden tavan, jolla kohteen saa kohtuullisen helposti pois päiviltä. Eräässä tapauksessa Agent 47 voi esimerkiksi varastaa kohteen henkivartijan identiteetin ja johdattaa kohteensa valvontakameroilta ja muilta silmäpareilta suojaisaan paikkaan, jolloin murhatyön ja ruumiin piilottamisen saa hoitaa rauhassa.

Toisaalta saman henkilön voi myös myrkyttää tai kohteena olevalle henkilölle voi sattua ikävä onnettomuus, jossa katosta tippuu raskas kaiutin juuri sopivasti kohteen päähän. Juurikin vaihtoehtoisten tapojen löytäminen salamurhan toteuttamiseksi on Hitman 3:n suola. Uudelleenpeluun yhteydessä Agent 47:lle aukeaa mahdollisuus muun muassa vaihtoehtoisia tapoja aloittaa kartta, tai Agent 47 saa käyttöönsä uusia tarvikkeita kuten myrkkypillereitä.

Mikäli ei pelaa korkeimmalla vaikeustasolla, voi karttojen aikana tallentaa niin usein kuin haluaa. Tallennuspisteitä kannattaa luoda usein, jotta koko tehtävää ei tarvitse aloittaa alusta, jos jotain menee pieleen. Tallennuspisteet mahdollistavat myös suunnitelman muuttamisen kesken kartan läpäisyn.

Yleensä yhden kartan läpäisyyn kuluu suunnilleen tunti kertaa kohden, riippuen toki siitä, kuinka paljon kartassa käyttää aikaa seikkailuun ja suunnitteluun. Uudet läpäisykerrat voivat olla nopeampia, koska kartan tuntee jo entuudestaan, mutta toisaalta erikoisempien salamurhien suunnittelu vie yleensä enemmän aikaa.

Jokaisella kartalla on suurikokoinen valikoima saavutuksia, jotka liittyvät erilaisten yksityiskohtien löytämiseen kartoista. Myös erilaisista toteutetuista murhatavoista palkitaan saavutuksilla sekä pisteillä. Saavutuksien ja pisteiden avulla pelaaja voi myös seurata, kuinka paljon piilotettuja yllätyksiä kartassa on vielä jäljellä.

Jos hiekkalaatikkomainen uudelleenpeluu ei innosta, voi Hitman 3:n tarjoama kokonaan uusi sisältö tuntua varsin niukalta. Mikäli aikeena on läpäistä uudet tehtävät vain kertaalleen, selviää urakasta helposti alle kymmenessä tunnissa. Se ei kuitenkaan ole varsinaisesti se tapa, jolla Hitman 3 on suunniteltu pelattavaksi. Suoraviivaisia toimintaseikkailuja etsivien kannattaakin kenties kääntää katseensa muihin pelisarjoihin.

Toisaalta, mikäli salamurhauksen kanssa haluaa käyttää mielikuvitusta, on Hitman 3 hieno päätös Agent 47:n trilogialle.

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat