UUSIMMAT

Grand Theft Auto IV (PC)

19.12.2008 19:15 | Miikka Lehtonen

Grand Theft Auto IV oli keväällä melkoinen mediatapaus. Pelistä kohuttiin ja sitä kehuttiin vähän joka puolella, kenties liikaakin. Kaiken kohun laannuttua jäljelle jäi kuitenkin erittäin mielenkiintoinen peli, joka yritti paljon ja onnistui miltei yhtä paljossa.

Kaikki tämä voisi olla totta myös äskettäin ilmestyneen PC-version osalta, mutta kun se pahus ei toimi. Näyttääkin pahasti siltä, että kiire tai kenties julkaisijan paine ovat saaneet Rockstarin julkaisemaan erään vuoden karvaimmista pettymyksistä.

Grand Theft Auto IV:n PC-versiota on odotettu kuin kuuta nousevaa. Vaikka stereotyypit hyperaktiivista ADHD-näädistä jättäisi sikseen, keski-iältään varttuneemmat PC-pelaajat uskoivat olevansa mitä mainioin kohdeyleisö Rockstarin pelille, joka hurmasi ennen kaikkea kokeellisella ja rohkealla tarinankerronnallaan.

Pelisarjan tuorein osa nimittäin hylkää monet niistä asioista, jotka tekivät GTA:sta erään maailman suosituimmista pelisarjoista. Runsas huumori ja loputtomat viittaukset pop-kulttuurin eri saroille saavat väistyä. Tilalla on sodan murtama mies, jonka matka on täynnä pimeyttä, kärsimystä ja vaikeuksia. Tarina itsessään aukenee erittäin näyttävillä, elokuvamaisilla ja runsailla välianimaatioilla höystettynä. Dialogia on parin romaanin verran ja näyttelijät panevat parastaan. Mistä siis negatiiviset nettimielipiteet ja purnaus pelisarjan muka huonoimmasta osasta?

Huumorin ohella GTA IV sanoo hyvästi myös suurelle osalle siitä oheistoiminnasta, josta GTA-sarjan pelaajat ovat aina nauttineet. Vaikka kätkettyä kivaa löytyy edelleen ja sivukeikkojakin pääsee heittämään, edellisiin peleihin verrattuna sisällön määrä on kutistunut murto-osaan. Rockstar ei peitellyt tätä, vaan kertoi jo reilusti ennakkoon keskittyvänsä tällä kerralla jättikokoisen pelimaailman sijaan persoonallisempaan ja elokuvamaisempaan tarinaan yhdestä miehestä.

Tässä peli myös onnistuu. Niko Bellicin tarina on vaikuttava ja piti ainakin minut otteessaan kun pelasin pelin läpi keväällä. Odotin innolla toista pelikierrosta PC:n puikoissa, mutta suunnitelma kaatui yhteen ongelmaan: eihän tämä piru vie toimi!

Ei näin, patteri

GTA IV:n PC-versio oli vastatuulessa siitä hetkestä lähtien, kun Rockstar kertoi suunnitelleensa pelin tulevaisuutta varten. Idea sinänsä ei ole uusi: koodataan peliin niin paljon graafista potentiaalia, että siitä saa kaiken irti vasta seuraavan sukupolven koneilla. Samalla periaatteella toimi esimerkiksi Crysis. Ongelma onkin siinä, että Rockstar tuntuu unohtaneen kokonaan nykyiset koneet.

Vaikka oma PC:ni ei enää edustakaan laitekannan kirkkainta kärkeä, se on silti tehokas pelikone ja ylittää pelin itse ilmoittamat laitteistosuositukset. Ei siis minimivaatimuksia, vaan suositukset. Voisi siis olettaa, että peli myös pyörisi hyvin, vaan eipä pyöri. Vartavasten peliä varten optimoiduilla ajureillakin ja rankasti karsitulla grafiikalla ruudunpäivitys pyörii parhaimmillaan noin 20 FPS:n tienoilla. Heti kun ruudulla tapahtuu jotain – ja GTA:han näin ei toki koskaan käy – se putoaa yksinumeroisiin lukuihin. Pelaaminen on täyttä tuskaa.

Vielä suurempi ongelma on se, että peli on teknisesti täysi raakile. Minulla peli sentään toimii, monet muut tuskailevat edelleen saadakseen sen edes käyntiin. Oma hymynikin tosin hyytyy, kun yritän ottaa hyödyn irti pelin toisesta merkittävästä uudistuksesta, laajennetusta moninpelistä. 32 pelaajan maksimimäärästä ei ole paljon iloa, jos joka toinen päivä yhteys servereihin ei aukea tai koko roska kaatuu erän alettua. Nettipuheiden perusteella en ole ongelmani kanssa yksin.

Eräs ominaisuus kuitenkin toimii, nimittäin pelin videoeditori. Hienona oivalluksena Grand Theft Auto IV tallentaa jatkuvasti pelaajan tuoreimpia töppäyksiä muistiin. Kun tapahtuu jotain ikimuistoista, yhden napin painallus siirtää viimeiset hetket – noin 20 sekuntia tai jopa pari minuuttia, riippuen tapahtumista  – videopätkäksi, jota voi editoida pelin mukana tulevalla ohjelmistolla.

Kamerakulmien muutokset, tekstitykset ja omat soundtrackit onnistuvat helposti. Omat elokuvansa voi lopulta tuuppia kaiken kansan ihmeteltäväksi Rockstarin videopalvelimille. Niille on jo nyt kertynyt sen verran vaikuttavia lyhytelokuvia, että kannattaa ainakin käydä katselemassa, vaikka ei itse loisikaan mitään.

Vain muskelikoneille

Grand Theft Auto IV:n PC-versio oli selkeästi vuoden karvaimpia pettymyksiä. Alkuperäinen konsolipeli kestää tänä päivänäkin tarkastelun, sillä kalibroin ennen PC-version testaamista odotuksiani pelaamalla hieman peliä. Lyhyt testi venähti taas tuntien pelisessioksi. Jos siis konehuoneesta löytyy reilusti rautaa ja pään sisältä sen verran urheilumieltä, että jaksaa odotella lisäpäivityksiä, GTA IV:n PC-versio voi jopa olla ostamisen arvoinen.

Tavalliselle pelaajalle, joka ei juuri pistänyt paria tuhatta euroa uuteen pelikoneeseensa, peliä ei kuitenkaan uskalla suositella. Laitteistovaatimukset ovat kivikovat ja peli tuntuu olevan vielä sen verran lepsusti koodattu tai buginen, että paremmillakin koneilla edessä on vain takkuamista ja hiuksien revintää. Koska Rockstar itsekin myöntää pelinsä olevan tulevaisuutta varten suunniteltu, suosittelen itsekin jättämään sen kaupan hyllylle joksikin kuukaudeksi kypsymään. Kenties siihen mennessä se on saatu jopa toimivaksi.

 

Tekijä: Rockstar Games
Julkaisija: Take-Two
Testattu: PC, Windows Vista, Intel Core2Duo E6600, Radeon HD4870, 4 Gt muistia
Saatavilla: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Laitevaatimukset: Windows XP/Vista, Intel Core 2 Quad / AMD Phenom X3, 2,5 Gt muistia, 18 Gt kiintolevytilaa, 512 Mt näytönohjain, nettiyhteys (suosituskokoonpano)
Pelaajia: 1-32
Pelin kotisivu: http://www.rockstargames.com/IV/
Miikka Lehtonen

 

Lisää aiheesta

Grand Theft Auto IV (PS3, 360)

Grand Theft Auto 4 PC: entistäkin nätimpi ja vaikuttavampi

Lue myös

Killzone 2 -ennakko (PS3)

Korg DS-10 -taskusynterisaattori (DS)

Naruto: Ultimate Ninja Storm (PS3)

SingStar Vol. 3 (PS3)

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood (DS)

Tom Clancy’s Endwar (PS3, 360)

Tomb Raider Underworld (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

World of Warcraft: Wrath of the Lich King (Mac, PC)

 

GTA 4:n PC-versio oli minulle...

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

Kyllä tämä
E7400 2,80 Ghz
Sapphire HD 4890 1Gb
4gb ddr2 800mhz

toimii kiitettävästi, 1920×1080 resolla texturet High yms, ainoa mikä tähän peliin tuo paljon lisäapua on Neliydin prosessori, jolloin ei kovin tehokasta näyttistä edes tarvitse mitä nyt ainakin Q8200 2,33 Ghz, Nvidia 9500GS, 4gb ddr2 800mhz pyörii myös todella mainiosti, vaikka tuo 9500gs on täysmopo pelikäytössä.

Kyllä nyt herra Arvostelijalla on tainnut jäädä huumorintaju narikkaan, jos huumoria ei muka piisaa. Tai sitten ei hölmömmälle aukene radiokanavien satiiri.

miksei kukaan osta 4870×2 näyttistä i7 920 prossua hyvi se toimii entinen kone oli amd athlon 3000+ 2.1ghz jolla crysis oli valoshow pakettikoneen valoshow ei tarvi spielbergin elokuvia ku on valoshow omasta takaa

Ei GTA4 toimikkaan täysillä asetuksilla, vaikka koneeni malli on about 1v vanha.
Pelkkää kusetusta koko peli. Koneeni suoritin on AMD Phenom X3, 2.4Ghz, muistia on 4 gigaa, näytönohjain on nVidia Ge Force G210 512mb, joten pelin olisi pitänyt toimia.

katsoin can you run it sivulta toimiiko gtaiv koneellani. se näytti että koneeni ylittää minimi vaatimukset mutta silti peli pyörii vain aivan pienimmillä graffoilla ja silti lagii aika lailla.

toimiiko gta 4 mun koneella:
amd athlon 64 x2 2.0 ghz
ati mobility radeon hd 3450
3gb ram
PLIIIIIS VASTATKAA EN TIIÄ HANKKISKO PELIN AUTTAKAAAA VASTATKAA SÄHKÖPOSTIIN: [email protected]

Ostin Xbox:in tämän pelin takia.

Ja nyt jo kolmas Xbox menossa, RROD:n takia.

@72

Haha mikä pelle, menit tuhlaan rahaa pelkkään turhuuteen. Prossu on puolenvuoden päästä ihan tehoton samoin näyttis :DD Ihme tyyppejä sitä löytyy :D

@72

Eihän tolla näytönohjaimella tuo edes ihme olekaan… Siinähän 16 Stream-yksikköä, kun 9800/8800 GT:ssä on 112… Siinä vika. Yrität pelata jollain ”toimistokortilla” peliä ja AIVAN liian suurella resolla ensin.

Suosittelen HD 4670 tai 9600 GT:tä tai jos rahaa löytyy niin 9800 GT:tä / HD 48×0 niin jo alkaa pelittämään.

Eipä ole parempaa peliä nähty! Ajoinn viimeiset patchit sisään ja ei mitään ongelmia minkään suhteen. Kaikki pyörii kuin ajatus. Koneen kokosin ja säädin muropaketin testien perusteella ja oon ollu tyytyväineen. Ostakaa kunnon vehkeet !!!

Hommasin pelin tuossa perjantaina. Tahkonnut koko vkl läpi ja on se vaan niin mahtava. Grafiikka bugeja + fps droppeja ilmenee, vaikka ei se suuremmin pelin kulkua haittaa.

Pelissä kyllä pelattavaa riittää ja juonikin kulkee hyvään malliin ;)

91/100

specs:
c2d e6750 @ 2.7ghz
gf 8800gts 512mb
2gb ddr2
xp sp3

1152×864 – 60hz

Luuletteko että pyöris edes jotenkin AMD Sempron 3000+ prossulla, 512 Mt muistilla, ATI 200m näytönohjaimella ja 60 gt kovolla? Kovasti polttelis ostaa, mutta konetta en vaiha ennen ku tää menee korjauskelvottomaks. Liikaa ohjelmia ja tiedostoja menetettävänä.

nonnii. ostin kyseisen pelin joulukuun loppupuolella. ostin myös seuraavat osat koneeseen.

Intel Core2Duo 2.53GHz E7200
NVIDIA GeForce 9400GT 512MB

ja peli lagaa aivan tajuttomasti normaali resoluutio on 1680×1024 ja joudun pelata peliä 1024×768. pelaaminen on täyttä tuskaa. pelaan Low-Mediumilla ja lagaa helvetisti.

multa katoaa graffat aina kun astun ulos talosta ja peli menee täysin kelvottomaksi, kyllä spekit ylittää minimit ja crysiskin pörrää high asetuksilla kelvollisesti, mutta tässä tapauksessa vituttaa, koska kaverillani(huonompi kone ku mulla) toimii loistavasti ja lagiakaan ei kuulemma ole, onko apua graffa ongelmaa pörräny 5 päivää netiss ettien apua kaikki konstit varmaa jo testattu

minun koneella peli toimii hirvittavasti benchmarkissa oli FPS 15 ja muuten en suosittele ATI hd3650 1024mb nayttiksen ostoa. hd 36xx sarjassa on hirveasti bugeja AMD athlon 64 x2 4400+, 3gt ram, hd3650 1gt, windows vista home premium 32bit sp1

Hah, porukat senkun valittaa. Totta kai jollain pari vuotta vanhalla koneella pätkii. Just itse kokosin omaa rautaa. 2 x Nvidia Geforce GTX 280, Intel Core 2 Extreme QX9650 3.0GHz, 8 gt ramia ja 2x 1 teratavun kiintolevy. Vista 64-bit Ultimate.

Ja voin sanoa, että ei kyllä hyvällä raudalla pätki. Resoluutio 1920×1200, kaikki asetukset täysillä ja fps on 60-80 väliltä. Ja kun toiminta alkaa ei tipu kuin max. 15-20 fps:sää. Eli olen erittäin tyytyväinen, antaisin tässä vaiheessa pelille 92 pistettä, mutta muutamat bugit haittaa hieman. Eli pisteet 90 points.

Mitä olen kaverin pelailua seurannut niin näyttää erittäin komealta ja pelattavuuskin on loistavaa. Plussaa myös fysiikoista.

Uuden koneen pitäisi tulla ensi viikolla, sitten pääsee kuluttamaan aikaa Liberty Cityssä!!! xD

Mulla käytössä tällainen reilun vuoden vanha paketti:
Core 2 Duo E6750 @ 2,66GHz
MSI GeForce 8800GTX 768MB
6GB DDR2-800
Asus Striker Extreme680i SLI
2x 500 GB Samsung T166 SATAII 7200RPM 16MB Raid0
Creative SB X-Fi Xtremegamer – Fatal1ty
Vista Home Premium 64bit
”tehdasetuksilla”

Eli ei todellakaan mikään tykkivehje.

Pelin asetuksista tulee mieleen ainakin nämä:
1680×1050
Textures: medium
Render: highest

GTA4 pyörii noilla asetuksilla ainakin omasta mielestäni melko täydellisesti, jopa ”Manhattanin” ruuhkissa, ja on ehkä jopa paras peli mitä on toistaiseksi tullut pelattua (peliurani alkoi 1982). Grafiikka on komeaa ja mikä tärkeintä, sopii itse peliin täydellisesti. Onhan nykyään graafisesti näyttävämpiäkin pelejä olemassa, mutta kun itse pelaan tämän lisäksi lähinnä vuonna 2001 ilmestynyttä, susirumaa WW II Onlinea, niin GTA4 tyydyttää visuaaliset tarpeeni oikein hyvin…

Myös kontrollit ovat kohtuullisen hyvät, mitä nyt rattiohjainta ja polkimia aina välillä kaipailee, varsinkin kisoja ajettaessa… Onkohan muuten mahdollista pelata ratilla, btw?

Antaisin tälle 10/10

Core 2 Duo E7200 @ 2,53GHz
8800GTX 768MB
4096MB DDR2-800
MSI P965 Neo-F V2
XP x64

1600×1200
Textures: High
Render: Highest
Distance: 20 ja 20
Car Intensity: 50
Shadows: 0

Ei mitää grafiikkamodeja jne. FPS:n nostajia.

Pelin asennus meni kirkkaasti läpi ja kaikki onnistui niinkuin pitää.

Peli pyörii 30 FPS AVG. Joskus menee jopa yli 50 FPS:n. Mitä kaikki valittaa? Eihän pelissä tunnu (ainakaan mun mielestä) olevan mitään vikaa. Grafiikka on loistavaa ja pelattavuus huippuluokkaa. Kaupungissa riittää paljon tekemistä, elämää riittää ja fysiikka on paras mitä olen nähnyt ikinä videopelissä. Loistava peli!

Nyt kyllä tuntuu ihan siltä että tuo pelin raskaus on vaan tuurista kiinni. Kun jollain pyörii parin vuoden takaisella raudalla ihan ok:sti ja toisilla on huippukoneet joilla ne vääntää 10 fps tahtia. Ainoa asia millä tätä peliä on satsattu tulevaisuuteen, ovat laitteistovaatimukset. Grafiikka onkin sitten jotain aivan muuta tasoa verrattuna vaatimuksiin.

Näytä kaikki kommentit

mitä vittua kaikki valittaa ? kattois sitte pelin takakannesta vaatimukset tai chekkais systemrequirments labista.. tai päivittäkää rautanne ennenkun ostatte jotain näin vaativaa ??? ihme touhua .. minul toimii ja konekki maksoi vaan päältä 1200 euroa ja kyllä pyöriii ihan hyvin, mediumil , render very high ja sit nää toiset säädöt 30 / 40 / 30 jne . resuluutionakin 1181 x 1031 tai joku tällänen…

Ei mitään ongelmaa omalla koneella, E8500 @4,1Ghz, P5Q Pro, HD4870, 4GB ram. Minimi fps 32 ja maksimi 60. Reso 1680×1050 texture med render high. Läppärillä T5250 @1.5Ghz, GF8400M GS 2gb ram 800×600 kaikki low. Lähti läppärillä toimimaan vasta kun päivitti ajurit näyttikseen. Siinä fps reilut 20-30… En kyllä voi moittia toimivuudesta ainakaan pöytäkoneella.

Mun koneen Specsit:
– Asus Striker II Extreme
– Intel E8400 @ 4.00GHz
– G-Skill DDR3 4Gt @ 1600MHz
– GeForce 8800 GTX ”Factory Default”
– Greative Labs Sound Blaster X-Fi Fatality Champion Series
– Greative GigaWorks G550W 5.1 kaiuttimet
– Samsung Syncmaster T240 24″ 1920×1200
– Windows XP SP3 32bit

GTAIV Asetukset ja toimivuus:

– Reso 1920×1200
– Grafiikka asetukset kaikki: low
– Show Distance ym asetukset: kaikki niin alaalla ku mahdollista
– Framit pelin aikana: 8-35, keskiarvo: 15

Eli ei todellakaan mikään nautittava pelattavuus. Vaikka reson puottaa 1280×800 saakka, framien keskiarvo saatta nousta korkeintaan tonne 20.
Todella raskas peli.

Crysis, Fallout 3, Far Cry 2 ym. Kaikki nää pelittää hienosti tällä mun kokoonpanolla eli kaikki >30fps

GTA IV suurimman osan ajasta <15fps. Todella, todella raskas peli!

#60 Ehkä siks että ohjelma on todella surkeasti optimoitu. Varmaan jollain Javalla ovat tehneet porttauksen kun näyttää kakalta mutta pyörii huonosti.

Se et peli ei toimi tietyillä koneilla ei tarkoita että se yleisesti ottaen pitäisi katsoa vuoden pettymykseksi.

Epäilen että kyseessä olisi sellainen, esimerkiksi henkilölle jolla on kunnon pelivehkeet ja joka ei ole kyseistä peliä ennen pelannut konsolilla. Näkisin että tässä artikkelissa lähinnä murehditaan sitä kuinka kovat konevaatimukset sillä on vaikka mielestäni pitäisi ottaa myös huomioon se ettei se jokaiseen pelajaan todellakaan vaikuta. Tämä on viel kaiken lisäksi yleinen ilmiö arvosteluissa..

Ilmeisesti tämä toimii paremmin geforcen kun atin ohjaimilla. Ainakin mitä oon kuullut kerrottavan.

Voi helvetti mikä pettymys. Tulee mieleen GTA 3:n pc -käännös. Huonosti pyöri sekin sen ajan koneilla kunnes tuli pätsi joka korjasi bugit.

Mitä luulette pyörittäisikö tälläinen kone kyseistä peliä?

* AMD Turion X2 Ultra ZM80 2.1GHz prosessori
* 4GB DDR2 keskusmuistia
* 640GB (2 x 320GB) kovalevytilaa
* 16″ 1366 x 768 Acer CineCrystal näyttö, 16:9 kuvasuhde
* ATI Radeon HD 3650 512MB näytönohjain
* High Definion äänikortti
* 5-in-1 muistikortinlukija
* DVD-RW asema
* Gigabit Ethernet, WLAN, 56k modeemi, Bluetooth 2.0 + EDR

@ 53
Aika kakka ja kallis. Näyttis on aika mopo ja muutkaan osat ei päätä huimaa.

Kumma kun minulla pyörii vuoden vanhalla koneella niin hyvin ettei paremmin voisi pyöriäkkään:
[email protected], 8800gt, 4gt ram.
1680×1050 resolla ja asetukset medium ja high.

kun vertaa pelin grafiikkaa sen pyörimis nopeuteen pettymys on suuri, sillä peli ei näytä kovin kauniilta semmoisen henkilön silmiin joka on pitänyt muita uusia pelejä tiukkaan silmällä.

kaikilla on tietty omat mielipiteet, mutta tää peli ei ollut itsessään juonellisesti tai muutenkaan tuolla tavalla pettymys, se vaan ärsyttää että täytyy todellaki olla niin hemmetin tehosteinen tietokone. Mutta mie teen mitä vaan että saan itelleni koneelle tän pelin ja sen takia ostan parempia osia. Oon pelanu tätä ihan vitun monta kertaa ja tähän ei tylsisty, omasta mielestäni kaikista paras GTA mitä on tehty. Siltinkin tätä olis kivempi pelata pleikka 3, mutta vitun kallis ja vitun kallis GTA siihen. Sanokooon jotkut arvostelijat mitä tahansa, se ei muuta mitään, haukkuutkoon pelin lyttyyn ja tehköön mitä tahansa vaan, silti tää peli on suuri menestys kaikilla tavalla. Ehkei PC:llä niin suuri, mutta ei se haitaaa ;)) Jos miulla olis Xbox tai Pleikka 3 olisin mielummin niihin osstanu GTA ;))

Joo-o..
Ennen peli toimi hyvin, mutta eilen sekosi. Alkaa yhtäkkiä kuva jäätyilemään.
Kuitenkin mitä kerkesin pelailla, niin tarina on kuitenkin hyvä ja toimiessaan peli on mukava pelata.

Asetukset: 1440×900, High/Very High, View Distance: 25, Detail Distance ja varjot päältä pois –> Pelin oman benchmarkin mukaan 29.73fps, mutta välillä se kyllä laskee yksinumeroisiin lukuihin. Kuitenkin itse pystyn pelaamaan tälläisellä fps:llä ihan hyvin.

Kone: [email protected], HD4870 512Mt @ GPU 790mhz & muistit 950mhz, 4GB ram, 32-bittinen XP + uusimmat päivitykset ja ajurit.

Nettipelikin toimii, mutta pari kertaa on kaatunut pelin ja koko Windowsin, jolloin näytönohjain lakkasi vastaamasta ja piti buutata. Sama tapahtui eilen yksinpelissäkin kolme kertaa illalla putkeen, kun tein pelin kansioon sen tekstitiedoston ja siirsin sinne ne komennot pikakuvakkeesta.

Ihan hyvin se mulla toimii (radeon 3850) paitsi resoluutio on aika kakkanen

”peli tuntuu olevan vielä sen verran lepsusti koodattu tai buginen, että paremmillakin koneilla edessä on vain takkuamista ja hiuksien revintää. Koska Rockstar itsekin myöntää pelinsä olevan tulevaisuutta varten suunniteltu,”

Hohhoijaa.. siis nuo gta:t on aina ollut huonosti koodattuja :O. kolmosesta lähtien jo ainakin. Kolmosta ei saanut sulavasti pyörimään vaikka olisi ollut kuinka tehokas kone.. ja kuintekin se vaan oli niin ruma :D

Sitten tulevaisuuden PC:llä kun alkaa pelaamaan tätä niin pelillä on hintaa 19,90€ja sen löytää alennus/poistokorista…

Eli ELKÄÄ ihmiset ostako tätä peliä vielä ostakaa vasta sitten kun on rautaa millä tämä pyörii.
Niinhän se Rockstar itsekkin sanoi!

Vai eittä tulevaisuutta varten suunniteltu. On kyllä huonoin tekosyy paskalle käännökselle mitä olen ikinä kuullut.

Hyvä (heille) että se menee kuitenkin joihinkin läpi :)

+ pelejä optimoidaan vain sen verran että se toimii suunilleen noin vuoden vanhalla koneella. Tää on selvä diili pelintekijöiden ja raudantekijöiden välillä. Ja taas kuluttajaa kusetetaan että oksat pois. $$$$

[email protected] Pelintekijöillä on varmasti siel toimistolla sellasta rautaa jota kaupasta ei viel saa moneen vuoteen. Ja se hinta laskee vasta sitten kun on pakko tai kun vanhempia malleja on saatu myytyä tarpeeksi.

[email protected] Mä oon sitä mieltä et tää koko pc ja konsoli rauta sota on pelkkää kulissia. Kuluttajia kusetetaan etä ostetaan jokainen vähän parempi komponentti vuorotellen että rahaa tulee kassaan, kyllä se geforce 11 tekniikka on jo valmiina. Odotellaan vaan että kuluttajat ostavat vuorotellen välimallit jotta saadaan maximoitua tuotot.

Teitä kusetetaan kaikkia!

@16

Idiootti. Byterapers demoskene-ryhmä, eikä mitään waretukseen liittyvää.

”Jotenkin arvostelu eroaa siitä aiemmin nähdystä previkasta jossa ylistettiin teknistä näyttävyyttä ja huokeita eri säätömahdollisuuksia.”

Toki. Se olikin ensitesti/haastattelu. Tämä on arvostelu.
Eivät jutut silti toisiaan sulje pois. Peli ON näyttävä, kun sitä ajetaan tarpeeksi tehokkaalla koneella. Siinä ON paljon säätömahdollisuuksia. Pelissä ON hieno videoeditori. Ja niin edelleen. Ensitestissä kerrottiin pelin sisällöstä, mutta mikään arvostelu se ei todellakaan ole, vaan pikainen väläys pelin maailmaan, osittain tekijätiimin oman näkemyksen kautta.

Se on ihan eri asia, että lopullinen kauppoihin saapunut peli onkin niin raskas, ettei se oikein pyöri normipelaajilla ja kaupan päälle buginenkin. Tässä vaiheessa voi selkeästi todeta, että sisällölliset tavoitteet ja maalailut eivät lyöneet yhtä pelattavuuden ja realiteettien kanssa.

Jotenkin arvostelu eroaa siitä aiemmin nähdystä previkasta jossa ylistettiin teknistä näyttävyyttä ja huokeita eri säätömahdollisuuksia.

”http://xs434.xs.to/xs434/08515/untitled-1727.jpg
http://xs434.xs.to/xs434/08515/untitled-2695.jpg

Melko rumalta näyttää. Ehkä liikkeessä paremmalta. Melkein joku Warhammer Online, Dragensang, Fallout3 tai RA3 on hienompi kuin GTAIV noiden kuvien perusteella. Xboxilla ilman mitään muka-Hoodeetä GTAIV on ihan siedettävä. Matala reso + suttuinen telkkarikuva = parempi:)

”Ei kellään oo 6 gt ramia koneessa :S Tai jos on niin ei mikään ihmekään että pyörii”

Riippuu käyttiksestä. Oma Vista/XP ei ainakaan ymmärrä neljästä gigasta kuin 3.2gig rammia. Pitäis olla 64-bit systeemi että tajuaa suuremmat muistimäärät.

Itsellä kone ei takkua yhtään. Kaikki mitkä raudan puolesta sai vain täysille niin on täysillä ja fps on kokoajan yli 30 ;)

Q6600 @ 3.6GHz, 8GB 936MHz DDR2 4-4-4-12, 8800GT @ 700/1000/1750, 1.75Tera tavua kiintolevy tilaa, LG DVD-RW DL SecureDisc, 22″ WS näyttö.

Pelissä asetukset: Medium / Highest, 49/100/100 @ 1680×1050.

Itselläni ainakin pyörii peli aika hyvin ottaen huomiion, että käytössä puolvuotta sitten ostettu 500€ kone… About 20-40 fps lähes kaikissa tilanteissa ja asetuksia säädetty niin paljon tappiin ku mahdollista ja 1680×1050 reso käytössä. Tosin kyllä silti ihmetyttää miten noinkin hikisesti pyörii kun esim. Crysis Warhead pyörii lähes ongelmitta kaikki kaakossa… Graafisesti nämä pelit on kuitenkin ihan eri tasoa.

Shotteja täältä http://fat.arkku.net/gtaiv/

hyvin pyörii täällä toi peli :)

koneen specsit: E8600 @ 4Ghz, 9800gtx+ SLI, 8Gb ddr2 800mhz.. + 74gb raptori :P

@27
Itseäni ei San Andreas tai Vice City paljoa kiinnostanut, ei oikein jaksanut ja en oikeastaan koskaan päässyt kumpaakaan läpi kun kiinnostusta ei riittänyt, muuten kyllä pidin ajelusta ym. sekoilusta ympäriinsä, ja toki trainerin avulla menin nopeasti läpi. GTA IV taas olen mennyt jo 2 kertaan läpi, mutten vielä 100% ;).

e6600 on ainakin vakiokelloilla tuossa testikoneessa pullonkaulana.

”Minusta peli toimii erittäin hyvin (vähintään 30-40 FPS joka paikassa ei putoa ollenkaan tuntienkaan jälkeen)”

Kuules rambomies… kun seisoskelete paikallasi tehdään… ei mitään? paikassa jossa on…. ei ketään? onko ihme jos Fps ei putoa ”tuntienkaan jälkeen”…
Mistä näitä sikiää??

@9 Otin pari screenshottia. Lainaan itseäni:
”En ymmärrä tuota vitun valitusta. Minusta peli toimii erittäin hyvin (vähintään 30-40 FPS joka paikassa ei putoa ollenkaan tuntienkaan jälkeen) Reso 1280×1024, molemmat etäisyydet 20 ja 20, tekstuurit ja renderöintilaatu medium, varjoasetus 0. Koneena E4300 @ 3.15 Ghz, 6 Gt RAM, 8800 GTS 640 MB. Peli myös näyttää oikein hyvältä. Ja ne fysiikatkin on hienoja.”
Screenit:
http://xs434.xs.to/xs434/08515/untitled-1727.jpg
http://xs434.xs.to/xs434/08515/untitled-2695.jpg

20.12.2008 klo 00.19, Rambomies”

ei herran tähden… tyhjä screeni / ei mitään piirrettävää ruudulla.. sissus… ja tuollko kehuskelet täälä pelin toimivan hyvin?? pistäs vähän rähinää ruutuun ja katellaan noi Fps:t sitten… Ps. kas kun et vaan zoomaillu taivaalle ja kehuskellu ”melkein 50 fps koko ajan!!!” huoh…

Pelitoimii nvidian nzone.com kautta haetuilla beta ajureilla.
kokoonpano:

-AMD 6000+ ( kuitenki suht. Iäkäs)
-4GB RAM 800Mhz
-NVIDIA Gtx 260 (216)
– win xp home sp3
– 1680×1050 medium graffat
– Aito GTAIV
Tosiaa en ole edes high kokeillu kun medium näyttää samalta kuin ps3.

Petyin peliin hieman. Peli pyörii ns. medium asetuksilla ihan kohtuullisella ruudunpäivityksellä. Ongelma on se, että tämä poikkeaa aika paljon aiemmista GTA peleistä. Nyt tarina on vakava ja sisältö on kutistunut. Peli teknisesti näyttää hyvältä, mutta peliä ei jaksa mättää yhtä kauan putkeen kuin Vice City:ä tai San Andreasta. Muutamat tehtävät tuntuvat tylsiltä ja taas toiset tosi kiinnostavilta. Tehtävien jälkeen ei ole muuta tekemistä kuin ajella ja tutkia kaupunkia ja ampua kaikki 200 pulua. Harmi, sillä pidin aiemmista GTA:sta. juuri siksi, että pelattavaa riitti ja tarina ei ollut niin vakava, vaan huumoria löyty.

Joo, vittu mitä paskaa tuutista survovat. Jos luvataan, että peli pyörii kokooon- panolla XXXXX, niin sitten sen pitäs myös täyttää ne lupaukset. Tällä kertaa näin ei ole. Vituttaa.

Rambomies

”En ymmärrä tuota vitun valitusta…” Tiesitkö, että et ole maailman napa? Se, että sinun pelissä ei ole ongelmia, ei tarkoita sitä kaikilla muillakaan niitä ei voi olla. Kyllä minäkin tiedän pari tyyppiä, joilla on yli vuoden vanha Pc ja ihan nätisti pyörii kohtullisilla asetuksilla ilman ihmeellisimpiä ongelmia, mutta ei se sitä tarkoita etteikö niitä bugeja joillain muilla sitten olisi.

…jatkona kommentille 18.
1680×1050, 16:10, med,high
35,40,40,4 ja 476MB käytös

17: Ei toki :) Editorissa voi liittää elokuviin omia tekstejään ja kappaleitaan, joten mitäs sitä muuta tekemään :)

Voipi olla natiiviresoluutiosta kiinni toimiiko. 19xx saattaa vaatia enemmän kuin joku 12xx.

@9 Otin pari screenshottia. Lainaan itseäni:
”En ymmärrä tuota vitun valitusta. Minusta peli toimii erittäin hyvin (vähintään 30-40 FPS joka paikassa ei putoa ollenkaan tuntienkaan jälkeen) Reso 1280×1024, molemmat etäisyydet 20 ja 20, tekstuurit ja renderöintilaatu medium, varjoasetus 0. Koneena E4300 @ 3.15 Ghz, 6 Gt RAM, 8800 GTS 640 MB. Peli myös näyttää oikein hyvältä. Ja ne fysiikatkin on hienoja.”
Screenit:
http://xs434.xs.to/xs434/08515/untitled-1727.jpg
http://xs434.xs.to/xs434/08515/untitled-2695.jpg

AMD x2 5000, 4gt ddr2, GF 8800 GT 512. Pätkii, rätisee ja paukkuu. Low tekstuurit, varjot jne. niin toimii edes vähän siedettävästi.

Laitoin silti, että ”loistopeli”. Olen tykännyt kovasti juonesta, toimii!

Hyvin pyörii. Vain asennus vaiheessa oli propsia MS Liven kanssa. Piti alkuun pelata kirjautumatta. Eikä haitannut.

Asus P5Q deluxe
Intel core duo E8400 3.6 kellotettuna
Geforce 8800 GTS 512mb
4Gb 1066Mhz ram
Samsung 500Gt kovo
64 bittinen Vista
XG modatut 180.42 ajurit

Ei juurikaan nyi. Grafiikka hyvää. Juoni tosi hyvä. Tehtävää ja nähtävää ympäristössä liian vähän. Monin peliä en ole vielä kokeillut. Liian helppo kiitos konsolien…

Kiinnostaa toi Byterapers kuva :D wareversio arvostelussa? :D

>Ei kellään oo 6 gt ramia koneessa :S
Core i7, 6G ja kellotettu 280 :S täytyypä kokeilla kunhan saa edelliset gta pelattua.

HD resolla mätän ja uusimpien ajureiden ja päivityksen myötä 9800 gtx jaksaa jauhaa tuota ihan hyvin.

Jostain syystä parempi X2 kortin ajurit eivät GTA IV:stä tykkää ja ainakin itselläni atin ajurit saavat pelin kaatumaan n. 5min jälkeen.

@7
ASDAS:DAS, Ei taida tuo 6gt muistia viakuttaa paskaakaan.
Itelläni on Q6600 ja 4850 ja 4gt muistia, peli pyörii täydellisesti, olen laittanut asetukset täysille jolloin tuli näyttiksenmuistinkäyttö jotain 1800/500, silti toimi ihan hyvin, tosin oli sellainen bugi sitten ettei maata näkynyt :P.

itsellä on c2d e8400 2gt muistia ja gf7950gt näyttis ja hyvinhän tuo peli pyörii… luulin että tuo näyttis jarruttais menoa mutta ei

mulla on toiminut hyvin. mitä nyt fps voisi olla parempi. Latoin kuitenkin ”Ihan hyvä/ok tapaus” koska peli on kuitenkin sisällöltään sama kuin xbox360 versio, jonka olen vetänyt jo 2 kertaa läpi.

Miten suunitellaan peli tulevaisuuden koneille?
Onko niillä tekijöillä ne ”tulevaisuuden” koneet käytössä kun ne pystyy jopa testaamaan että peli kanssa toimii niillä… hehe hyvä vitsi.

Meneekö oikeasti ihan vakavasti otettava saitti tollaseen kuraan ja kehtaa moista propagandaa vieläpä toistaa useampaan otteeseen.

Eikö vain: ”suorastaan paska konsolikäännös jota ei voi pelata yhdelläkään nykykoneella, saati että se näyttäisi yhtään miltään suhteessa vaatimuksiin” olisi riittänyt?

4: Joo ei todellakaan pyöri 40 FPS eikä ainakaan VÄHINTÄÄN jollain helvetin E4300:lla kun ei pyöri tuollaista vauhtia quadcorellakaan ja tää on sitä varten tehty. Ota kuva niin että fps näkyy ei tota usko muuten äitiskään.

”Vaikka oma PC:ni ei enää edustakaan laitekannan kirkkainta kärkeä, se on silti tehokas pelikone ja ylittää pelin itse ilmoittamat laitteistosuositukset. Ei siis minimivaatimuksia, vaan suositukset.”

Itseasiassa peliarvostelijan kone ei täytä suositusvaatimuksia. Vaatimus on quadi tai kolmiytiminen ja koneessa oli vaan duali. Mitä netistä lukenu niin peli näyttää tykkäävän useammasta kuin kahdesta ytimestä.. Onhan siinä osallisena tietysti varmaan huono optimointi.

@4

Ei kellään oo 6 gt ramia koneessa :S Tai jos on niin ei mikään ihmekään että pyörii.

”Pelaaminen on täyttä tuskaa.”

Tulee mielee GTA4.. ai tämähän on.

En ymmärrä tuota vitun valitusta. Minusta peli toimii erittäin hyvin (vähintään 30-40 FPS joka paikassa ei putoa ollenkaan tuntienkaan jälkeen) Reso 1280×1024, molemmat etäisyydet 20 ja 20, tekstuurit ja renderöintilaatu medium, varjoasetus 0. Koneena E4300 @ 3.15 Ghz, 6 Gt RAM, 8800 GTS 640 MB. Peli myös näyttää oikein hyvältä. Ja ne fysiikatkin on hienoja.

San Andreaksen juttu kyllä oli vapaa seikkaileminen ja tutkiminen ja säätäminen. Toivottavasti tässä sitten on sitä juonta sen edestä, sitten kun joskus uskaltaa tehdä uuden yrityksen lähteä tätä pelaamaan. Tämmöisenä hautasin suosiolla muutaman minuutin testin jälkeen pöytälaatikkoon kypsymään.

Kun on tehnyt kaikki päätehtävät ei pelissä ole oikeen mitään ’hauskaa’ toisin kun GTA SA:ssa oli.

grafiikka bugeja vähän liiankin kanssa, Juonellisesti ihan ok.

Muropaketin uusimmat