Uusimmat

Pelijulkaisija Paradox ilmaisee tukensa Epic Games Storelle: ”Tekee hyvää koko pelialalle”

02.07.2019 18:50 Muropaketin toimitus

Muun muassa suomalaispeli Cities: Skylinesin julkaisija Paradox Interactive kehuu Epic Gamesia ja pelikaupan reilua tulonjakoa.

Epic Gamesin pelikauppa on herättänyt tänä vuonna paljon huomiota yksinoikeuslevityksellä, joka vie yhä useampia pelijulkaisuja pois Steamin jakelusta. Tämä on herättänyt närää pelaajien keskuudessa, mutta Epicillä on valttikortti, joka tekee julkaisualustan peliyhtiöille houkuttelevaksi.

Epic Games Store nimittäin tarjoaa pelijulkaisijoille ja -kehittäjille paljon reilumman tulonjaon. Epic pidättää pelimyynneistä vain 12%, siinä missä Steamille jää useimmiten jopa 30% tuotoista.

Nyt myös pelijulkaisija Paradox Interactive on ylistänyt Epic Gamesin toimintaa, kertoo PC Gamer.

Muun muassa Cities: Skylinesin ja Pillars of Eternityn julkaisijana tunnetun Paradoxin johtohahmo Fredrik Wester pitää Steamin 30/70-jakoa jäänteenä fyysisen pelijulkaisemisen ajalta, mutta perusteettomana digitaalisessa julkaisemisessa.

”Epic on tehnyt loistavaa työtä koko peliteollisuudelle, koska he tarjoavat 88 prosenttia”, Wester toteaa. ”Loistava liike. Kiitos erittäin paljon!”

Myös Epic Gamesin johtaja on kommentoinut, että yksinoikeussopimusten tavoitteena on tehdä pelialasta reilumpi julkaisijoille ja kehittäjille.