Uusimmat

Asiantuntijalta tyly arvio: PSVR 2 on ”täydellinen katastrofi”, jos hintaa ei lasketa

30.03.2023 19:00 Muropaketin toimitus

Kehutun PlayStation VR 2:n arvioidaan myyneen järkyttävästi alle odotusten.

PlayStation VR 2 saapui helmikuussa kauppoihin, ja Sonyn uusi VR-laite sai erinomaisen vastaanoton pelimediassa. Myyntiluvut ovatkin sitten toinen asia.

Sony ei ole paljastanut virallisia myyntilukuja, mutta markkinayhtiö IDC:n arvion mukaan Sony olisi myynyt vasta 270 000 laitetta maaliskuun loppuun mennessä. Jos arvio pitää jotakuinkin paikkansa, on PSVR 2:n myynti varmasti melkoinen pettymys julkaisijalle. Viime vuonna yhtiö nimittäin ennusteli, että laitetta myytäisiin jo ensimmäisen vuoden aikana kaksi miljoonaa kappaletta.

IDC:n alempi johtaja Francisco Geronimo antoi myös tylyn arvion PSVR 2:n tilanteesta:

”Arvelen että PSVR 2:n hintaa täytyy pudottaa, jotta he voivat välttää täydellisen katastrofin uuden tuotteensa kanssa”, Geronimo arvioi Video Games Chroniclen mukaan.

”Kuluttajiin ympäri maailmaa kohdistuu elinkustannusten nousua, kohoavia korkoja sekä lisääntyviä irtisanomisia. VR-päähineet eivät useimmille kuluttajille ole ensimmäisenä mielessä tässä taloudellisessa ilmastossa”, Geronimo perusteli.

PSVR 2:n hinta on useimmilla jälleenmyyjillä 639 euroa. Laite on siis kalliimpi kuin esimerkiksi mikään markkinoilla olevista pelikonsoleista, joten sen hinta on varmasti turhan tyyris useimmille pelaajille. Kuten Muropaketin testissä todettiin jo helmikuussa, myös vaatimaton pelivalikoima vaivaa PlayStationin uutta VR-laitetta.

LUE MYÖS: Testi PlayStation VR 2 on erinomainen laite – vain hinta ja pelitarjonta hiertävät

LUE MYÖS: PSVR 2 on erinomainen, mutta entä pelit? Kokeilussa 10 julkaisua Sonyn VR-laitteelle

Muropaketin uusimmat