Uusimmat

Domen arvosteluviikko 13/2014: Castlevania, Diablo III, Naval Campaigns, Dark Souls 2, The Walking Dead Season 2, Alien Isolation, Luminyrkki 2014, Trials Frontier

01.04.2014 20:30 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 13/2014, muun muassa:

  • Castlevania: Lords of Shadow 2 (PC, PS3, Xbox 360)
  • Diablo III: Reaper of Souls (Mac, PC, PS3, Xbox 360)
  • Naval Campaigns: Midway (PC)
  • Dark Souls 2 (PC, PS3, Xbox 360)
  • The Walking Dead Season 2 Episode 2: A House Divided (iOS, Mac, PC, PS3, Xbox 360)
  • Alien Isolation -haastattelu: ”halusimme tehdä pelin, jollaista kukaan ei ole vielä tehnyt” [osa 1]
  • Luminyrkki 2014 – taistelupelaajat kohtasivat Porissa
  • Trials Frontier – johan pärisee, kun Ilvessuo kertoo mobiilitemppuilusta

Castlevania: Lords of Shadow 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Puritaanit kavahtakaa, sillä espanjalaisen MercurySteamin mielipiteitä jakanut moderni Castlevania-tulkinta on täällä taas. Nyt pakkaa on sekoitettu entisestään, sillä Lords of Shadow 2 päästää pelaajan juoksentelemaan ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa itse pimeyden prinssinä, Draculana, ja vieläpä futuristisessa, mechojen täyttämässä kaupungissa. Onko lopputuloksena viihdyttävän verevä vainaja vaiko kalmankatkuinen nosferatu?

 

Diablo III: Reaper of Souls (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Uskotko siihen, että joskus voit saada toisenkin mahdollisuuden? Minä usko, sillä kukaan meistä ei ole täydellinen. Ei edes Blizzard. Mutta vaikka miten uskoisin, joskus on vaikea tunnustaa, että oli väärässä.

Blizzard on kuitenkin tehnyt näin, sillä äskettäin julkaistu Diablo III:n ensimmäinen lisäosa on monta juttua, mutta ennen kaikkea yksi suuri tunnustus: me olimme väärässä. Tässä on Diablo sellaisena kuin sen piti olla.

 

Naval Campaigns: Midway (PC)

Midwayn meritaistelu vuonna 1942 oli mielenkiintoinen kahina muun muassa siitä syystä, että se ratkaistiin ilmassa. Vanhojen taistelulaivojen aika oli ohi ja lentotukialukset nousivat valtamerten valtiaiksi. Syöksypommittajat ja torpedokoneet osoittautuivat tehokkaiksi laivojen tuhoajiksi ja pakottivat ajattelemaan merisotaa aivan uudella tavalla. Pitkän kantaman pommilentokoneet pitivät huolen siitä, että kahinat päättyivät ennen kuin laivat olivat edes näköetäisyydellä toisistaan. Taistelu oli myös käänteentekevä Yhdysvaltain ja Japanin välisessä sodassa, sillä Tyynenmeren meriherruus siirtyi sen jälkeen jenkeille.

 

Dark Souls 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Souls-sarja on noussut nopeasti kulttiklassikosta käsitteeksi. Sarjan aloittanut Demons Souls sekä sitä seurannut Dark Souls eivät pitäneet itsestään juurikaan meteliä, siihen ei ollut tarvetta. Pelaajat tekivät sen kehittäjien puolesta.

Hetkessä internetin ihmemaa oli täynnä ällistelyä siitä kuinka vaikeita ja yhtaikaa palkitsevia teokset olivatkaan. Puhumattakaan niiden yksityiskohtaisesta maailmasta, jota jouduttiin pohtimaan porukalla. Epämääräiset vihjeet ja kryptiset hahmot kun eivät juuri sanaista arkkuaan avanneet, vaikka yhtenäisen maailman eteen oli selkeästi nähty vaivaa. Demons Souls sekä Dark Souls haastoivat pelaajat kaikilla osa-alueillaan, ja myös palkitsivat uskaltajat. Souls-sarjan kolmannessa osassa kaikki on jälleen vaikeampaa, vaikkakin hiotumpaa. Ja seikkailijat entistä enemmän sekaisin.

 

The Walking Dead Season 2 Episode 2: A House Divided (iOS, Mac, PC, PS3, Xbox 360)

The Walking Dead on taas palannut. Telltalen seikkailupelisarjan ensimmäinen kausi pokkasi aikanaan Domelta vuoden peli –palkinnon ja viime vuoden joulukuussa käyntiin pyörähtänyt kakkoskausi jatkoi siitä, mihin ensimmäinen lopetti.

Viime kerralla pystyteltiin jos jonkinlaisia dominoita kakkoskautta silmällä pitäen ja nyt on aika kaataa niitä. Rankalla kädellä.

Artikkelit

Alien Isolation –haastattelu: ”halusimme tehdä pelin, jollaista kukaan ei ole vielä tehnyt” [osa 1]

Alien. The Creative Assembly. Sega. Isolation. 1970-luku ja vuosi 2014. Syväavaruus, eristetty avaruusasema ja avaruuksien hirvein hirviö valloillaan.

Alien Isolation vaikuttaa hyvältä peliltä. Ihan kunnon tieteisseikkailulta, jota pelatessa saattaa ihan vähän jännittää ja pelottaa. Dome perehtyy avaruuden salaisuuksiin yhdessä pelin pääsuunnittelija Gary Napperin kanssa.

Luminyrkki 2014 – taistelupelaajat kohtasivat Porissa

Vaikka lunta ei ole enää nimeksikään, Porin Taistelupelaajat Ry järjesti Porin nuorisotalolla jo toista kertaa Luminyrkki-tapahtuman, jonne kerääntyi lukuisia konsoli- ja lautapelien ystäviä ympäri Suomen. PTP Ryn puheenjohtaja Riku Sulamäen mukaan kävijöitä oli yli sata ja tapahtuma sai paljon positiivista palautetta pelaajilta.

Paikalla oli tuttuun tapaan myös muonituspiste, jossa oli tarjolla niin suolaista kuin makeaakin, kahvia unohtamatta.

Trials Frontier – johan pärisee, kun Ilvessuo kertoo mobiilitemppuilusta

Trials-pelit ovat ilahduttaneet – ja raivostuttaneet – pelaajia jo liki puolentoista vuosikymmenen ajan. Ja nyt meille muutamille onnekkaille – eli suomalaisille ja kanadalaisille – on tarjolla myös mobiilia Trialsia. Redlynxin virallinen partasuu Antti Ilvessuo kertoo meille, jotta kuinka Trials oikein onkaan taipunut mobiilialustoille.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi JOKin Alien Isolation –ensikosketuksen ensimmäisen osan. (tx!)

Battlefield 4: Second Assault DLC (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360)

Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Wii U)

Fable Anniversary (PC, Xbox 360)

First Strike (iOS)

Turun konserttitalossa raikaa videopelimusiikin taika

Alien Isolation –ensikosketus – kahdeksannen matkustajan paluu [osa 1]

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta