Uusimmat

E3-messuja ei järjestetä, mutta isoja julkistuksia on luvassa – kokosimme seuraavan viikon suuret pelistriimit samaan paikkaan

07.06.2023 14:00 Muropaketin toimitus

Lähipäivinä striimataan suuria pelijulkistuksia useiden tahojen toimesta. Listasimme E3-messujen tilalla järjestettävät pelistriimit.

Ennen E3-messut olivat kesäkuun alun suuri pelitapahtuma, jonka yhteydessä julkistuksia pukkasi joka tuutista. Messujen rinnalle alkoi kuitenkin jo vuosia sitten ilmestyä julkaisijoiden omia tapahtumia, ja tänä vuonna E3:a ei sitten järjestetä ollenkaan.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö isoja pelijulkistuksia olisi luvassa. Seuraavien päivien aikana järjestetään useita striimejä, joissa nähdään uusia paljastuksia ja laajennettuja esittelyjä jo aiemmin julkistetuista peleistä.

Kokosimme alle aikajärjestyksessä tulevat pelistriimit. Kaikki päivämäärät ja aloitusajat on ilmoitettu Suomen ajassa.

7.6. Guerrilla Collective Online Showcase

Ensimmäinen pelistriimeistä on luvassa jo tänään. Guerrilla Collective kokoaa tuttuun tapaan samaan striimiinsä monipuolisesti indiepelien esittelyjä, ja tapahtuman lupaillaan tarjoavan myös aivan uusia julkistuksia.

Guerrilla Collective Showcase järjestetään tänään keskiviikkona 7. kesäkuuta kello 19.00 alkaen.

8.6. Summer Game Fest

Torstaina 8. kesäkuuta järjestetään sitten ehkäpä suurin E3:n korvannut tapahtuma, Summer Game Festin Live Thursday -striimi. Luvassa on ainakin esimakua Mortal Kombat 1 ja Alan Wake 2 -peleistä, sekä varmasti yllätysjulkistuksia.

Summer Game Festin striimi käynnistyy torstai-iltana kello 21.30, ja itse tapahtuma alkaa virallisesti kello 22.00.

9.6. Devolver Direct

Pidetty pelijulkaisija Devolver Digital on tullut tunnetuksi eriskummallisista julkistusstriimeistä, eikä tämä vuosi näyttäisi tuottavan pettymystä. Perjantaiyölle ajoitettu striimi näyttää keskittyvän keksittyyn maskottiin nimeltä Volvy, mutta ei huolta, sillä yleisen sekoilun ohella striimin on luvattu tarjoavan myös oikeita pelijulkistuksia.

Devolver Direct käynnistyy perjantain puolella 9. kesäkuuta kello 01.00.

9.6. Tribeca Festival Games Spotlight

Vähän erilainen pelistriimi on luvassa Tribecan elokuvafestivaalilta, jossa esitellään jälleen tänä vuonna kattavasti valikoitua joukkoa pelejä. Esittelyssä ovat muun muassa pian ilmestyvät Stray Gods ja The Expanse: A Telltale Series.

Tribeca Games Spotlight striimataan perjantaina 9. kesäkuuta kello 22.00.

10.6. Future Games Show

Viikonlopun suurista pelistriimeistä ensimmäinen on lauantaina parhaaseen katseluaikaan esitettävä Future Games Show. Tapahtuman luvataan esittävät yli 40 pelistraileria, joiden joukossa on sekä indie- että AAA-pelien julkistuksia. Striimin juontavat Marvel’s Spider-Man -pelin tähdet Yuri Lowenthal ja Laura Bailey.

Future Games Show -striimi käynnistyy lauantaina 10. kesäkuuta kello 19.30, ja itse tapahtuma alkaa kello 20.00.

11.6. Xbox Games Showcase / Starfield Direct

Sunnuntaina yhtä hyvään katseluaikaan järjestetään sitten Xboxin virallinen showcase-striimi, jota seuraa välittömästi myös Bethesdan odotettuun jättiropeen keskittyvä Starfield Direct. Luvassa on todennäköisesti Xboxin vuoden suurin pelijulkistustapahtuma, jossa esitellään laajasti tulevia pelejä.

Xbox Games Showcase käynnistyy sunnuntaina 11. kesäkuuta kello 20.00, ja Starfield Direct nähdään heti sen kannoilla samassa striimissä.

11.6. PC Gaming Show

Erityisesti PC-pelaajien kannattaa pysyä sunnuntai-iltana hereillä myös Xbox Showcasen jälkeen, sillä PC Gamerin perinteinen PC Gaming Show pyörähtää käyntiin myöhäisillasta. Striimin luvataan esittelevän indie- ja AA-pelejä, jotka ovat saapumassa PC:lle lähitulevaisuudessa.

PC Gaming Show käynnistyy sunnuntaina 11. kesäkuuta kello 23.00.

12.6. Ubisoft Forward

Ensi viikon puolella päästään sitten Ubisoftin jättipelien kimppuun. Uudessa Ubisoft Forward -striimissä nähdään esimakua ainakin Assassin’s Creed Miragesta ja Avatar: Fronties of Pandora -pelistä.

Ubisoft Forward käynnistyy maanantaina 12. kesäkuuta kello 20.00.

13.6. Capcom Showcase

Myös pelijulkaisija Capcom järjestää Ubisoftin vanavedessä oman striiminsä, mutta lähetysaika venyy Suomessa tiistain puolelle. Striimiltä toivotaan esittelyjä muun muassa Exoprimalista ja Dragon’s Dogma 2:sta, mutta Capcom ei ole tehnyt tarkempia lupauksia sisällöstä.

Capcom Showcase alkaa tiistaina 13. kesäkuuta kello 01.00.

13.6. Xbox Games Showcase Extended

Xboxille ei yksi pelistriimi riitä, joten pari vuorokautta edellisen perään peliyhtiö järjestää vielä myös ”laajennetun” esittelystriimin tulevista peleistään. Mitä ikinä onkaan luvassa, se selviää tiistai-iltana 13. kesäkuuta kello 20.00.

 

Tässä eivät ole kaikki kesän tai edes kesäkuun pelistriimit, vaan pienempiä tapahtumia järjestetään runsaasti. Esimerkiksi Digital Trends on koonnut artikkeliinsa yllä mainittujen lisäksi muitakin tulevia pelistriimejä.