Uusimmat

E3: Tällainen on ”Project Scorpio” eli Microsoftin 520 euron Xbox One X -konsoli

12.06.2017 10:12 Muropaketin toimitus

Microsoftin uusi Xbox One X -konsoli julkistettiin viime yönä. Marraskuussa markkinoille saapuvan konsolin luvataan parantavan myös aiemmin julkaistuja Xbox One -pelejä.

Kuten jo yöllä raportoimme, on Microsoftin jo pitkään huhuttu Project Scorpio -konsoli nyt julkistettu ja se on viralliselta nimeltään Xbox One X. Samalla saatiin myös runsaasti lisätietoja uudesta konsolista. Xbox One X ilmestyy maailmanlaajuisesti 7. marraskuuta, ja sen julkaisuhinta on 519,99€.

Xbox One X on edistyneempi versio muutama vuosi sitten ilmestyneestä Xbox Onesta, ja sillä toimivat kaikki Xbox Onelle julkaistut pelit. Konsolin luvataan myös parantavan jo julkaistuja Xbox-pelejä mahdollistamalla paremmat tekstuurit, sulavamman ruudunpäivityksen ja nopeammat latausajat.

Xbox One X:n myyntivaltti on, että konsoli pyörittää pelejä lähtökohtaisesti 4K-resoluutiolla. Myös monet aiemmin julkaistuista peleistä, kuten Gears of War 4 (2016), Final Fantasy 15 (2016) ja Resident Evil 7 (2016) saavat ilmaiset päivitykset, joiden myötä pelit ottavat kaiken irti tehokkaasta alustasta. Monien päivitysten pitäisi olla tarjolla heti konsolin ilmestyessä.

Microsoft julkisti myös joukon Xbox One X:lle ilmestyviä pelejä, jotka tukevat 4K-resoluutiota yksinoikeudella uudella konsolilla. Näitä ovat muun muassa Forza Motorsport 7, Super Lucky’s Tale, State of Decay 2, Crackdown 3 sekä Sea of Thieves.

Xbox One X tulee pyörittämään myös 4K Blu-rayta, sekä tarjoamaan HDR-tuen (High Dynamic Range), mikä tekee kuvan väreistä dynaamisemmat. Laite tukee myös Dolby Atmos -äänentoistoa, ja sen kerrotaan olevan pienin tähän mennessä julkaisuista Xbox-konsoleista. Lisätietoja konsolista löytyy Xboxin viralliselta sivustolta.

E3-messujen lehdistötilaisuudessa Microsoft myös julkisti, että Xbox Onen takaperin yhteensopivien pelin ohjelma laajennetan sisältämään myös alkuperäisen Xboxin klassikoita. Ensimmäisenä Xbox-pelinä uudelleenjulkaisun saa Crimson Skies (2003).

E3
Kaikki jutut aiheesta