Uusimmat

Elden Ring rohmusi pelipalkintoja, mutta George R. R. Martin jäi vaille tunnustusta

Kuva: © FromSoftware

23.11.2022 15:36 Muropaketin toimitus

Elden Ring keräsi suuren määrän palkintoja The Golden Joystick -gaalassa, mutta parhaan tarinan palkintoa ei hittipeli napannut.

Pelimaailman vanhin palkintogaala The Golden Joystick Awards järjestettiin eilen, eikä ole suurikaan yllätys, että Elden Ring kruunattiin illan voittajaksi. FromSoftwaren toimintaroolipeli sai kaikkiaan neljä palkintoa, eli se nappasi vuoden parhaan pelin, parhaan moninpelin, parhaan visuaalisen suunnittelun sekä kriitikoiden suosikin palkinnot. Lisäksi FromSoftware palkittiin vuoden studiona.

Kaikkia palkintoja jättipeli ei kuitenkaan rohmunnut. Huomattavaa on ainakin, että parhaan tarinan palkinto jäi sivusuun Elden Ringiltä, jota kirjoittamassa on ollut Game of Thronesin luonut George R. R. Martin. Parhaasta tarinasta palkittiin sen sijaan PlayStationin kehuttu roolipeli Horizon Forbidden West, jolle palkinto jäi illan ainoaksi.

Muita huomattavia palkintoja olivat esimeriksi kissaseikkailu Strayn voittama vuoden PlayStation-pelin palkinto, sekä parhaan indiepelin palkinto, jonka sai hauska kulttipeli Cult of the Lamb. Valven valmistama Steam Deck sai vuoden parhaan hardwaren palkinnon, ja parhaana pelinäyttelijänä palkittiin Immortalityssa näytellyt Marissa Marcel.

Kaikki palkinnot näet GamesRadarin sivuilta. Alta voit myös katsoa Elden Ringin voittovideon tai halutessasi koko parintuntisen gaalalähetyksen. Tilaisuuden juonsivat pelinäyttelijät Troy Baker ja Laura Bailey.

Pelimaailman seuraava suuri palkintogaala on The Game Awards, joka järjestetään 8. joulukuuta.