Uusimmat

The Last of Us sai harvinaisen kunnian ja teki samalla historiaa

06.05.2023 10:00 Muropaketin toimitus

The Last of Us on nimitetty World Video Game Hall of Fameen kolmen muun pelin rinnalla.

World Video Game Hall of Famea on ylläpidetty vuodesta 2015 alkaen, ja tähän mennessä kunniagalleriaan on nimetty muun muassa sellaisia ikiklassikoita kuin Tetris, Pac-Man ja Grand Theft Auto III. Nyt joukkoon on liittynyt myös The Last of Us.

Kuten National Museum of Playn sivuilla kerrotaan, on Hall of Fameen tänä vuonna nimitetty neljä peliä. The Last of Usin ohella kunnian saivat vuoden 1996 tytöille suunnattujen pelien uranuurtaja Barbie Fashion Designer, vuoden 1971 ensimmäinen kaupallinen videopeli Computer Space, sekä Nintendo Wiin innovatiivinen myyntihitti Wii Sports.

Nimitetyistä peleistä The Last of Us teki samalla historiaa, sillä kymmenen vuotta sitten ilmestynyt seikkailupeli on tähän mennessä uusin World Video Game Hall of Fameen päässyt peli. Aiemmin uusin nimitetty peli oli vuonna 2011 ilmestynyt Minecraft. Näiden kahden jälkeen tuoreimmat kunniagallerian pelit ovat Wii Sports ja vuonna 2004 ilmestynyt World of Warcraft.

Laajamittaiset perustelut nimityksistä löydät World Video Game Hall of Famen sivuilta. Alta voit myös katsoa pitkän esittelyvideon kunniagalleriasta ja tämän vuoden nimityksistä.