Uusimmat

Final Fantasy XIV on vaikeuksissa – PS3-versio siirtyi horisonttiin

10.12.2010 15:30 Miikka Lehtonen

Eipä tainnut Square Enix aavistaa, millaiseen eeppiseen kompostiin oli talikkoaan tunkemassa, kun julkaisi Final Fantasy XIV:n alkusyksystä. Täysin keskeneräisenä ja puutteellisena julkaistu peli on ollut markkinoilla jo kolme kuukautta ja tuoreiden tietojen mukaan ongelmat jatkuvat ja muuttuvat vain pahemmaksi. Rahaa ei tule ja PS3-versiokin lykkääntyi.

Final Fantasy XIV julkaistiin suorastaan naurettavan kehnossa kunnossa. Peli oli täynnä bugeja, ongelmia ja puutteita ja oli jo suoraan julkaisunsa aikaan selvä väliinputoaja. Squarellakin ynnättiin yhteen 1+1 ja MMO-peleille tyypillisen ensimmäisen ilmaiskuukauden lähestyessä loppuaan peliin heitettiin toinenkin ilmaiskuukausi. Hyvän tahdon eleen takana olivat taloudelliset realiteetit: nykykunnossaan pelistä tuskin olisi monikaan maksanut kuukausimaksua.

Tästä on kulunut jo pari kuukautta ja Square ilmoitti äskettäin, että pelaajat saavat taas yhden ilmaiskuukauden tiimin yrittäessä epätoivoisesti parsia kasaan peliään. Asiaa ei helpota se, että tiimissä on tehty ”uudelleenjärjestelyjä”. Entiset vetäjät on potkittu pihalle ja tilalle on nimitetty Final Fantasy XI:n veteraaneja. Ongelmat eivät kuitenkaan tunnu kaikkoavan, sillä samaan syssyyn firma ilmoitti, että PlayStation 3 -version julkaisua lykätään, sillä pelin ei uskota olevan julkaisuhetkenään pelikelpoinen.

Mietitäänpä tätä hetken: PlayStation 3 -version olisi määrä ilmestyä maaliskuussa 2011. Toki pitää ottaa huomioon se, että konsolijulkaisijoiden prosessista johtuen peli pitäisi tuupata hyväksymistunneliin jo sitä ennen, mutta ei tämä silti hyvää lupaa. Uusilla vetäjillä vahvistettu tiimi lähtee nyt yrittämään suurta urakkaansa: ensin PC-versiosta sellainen peli, että siitä kehtaa pyytää kuukausimaksua. Sitten PlayStation 3 -versioon samat uudistukset ja muutokset. Ei helppoa.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Square Enix ei kehtaa vieläkään pyytää rahaa Final Fantasy XIV:stä

Square Enix -pomo myöntää: Final Fantasy XIV ei ole miellyttävä

Pettyneen pelaajan hinta: 25 miljoonaa

Lue myös

Uncharted 3 ensi vuonna, ensimmäiset tiedot ja kuvat tulivat jo!

Uusin Harry Potter -peli on kamalaa roskaa

Ilmojen halki käy tänään punaisen paronin tie: Red Baron -75%

Muropaketin uusimmat