Uusimmat

Gears of Warin ultimaattinen versio onkin virkamiesmäisen pätevä perusräiskintä – lue arvostelu

25.03.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen ja Gears of War. Usein taivaallinen yhdistelmä, mutta ei aina:

Gears of War Ultimate Edition on niin sanottu HD-uusintaversio vuonna 2005 kansaa ilahduttaneesta Epicin räiskintäpelistä, joka loksautteli leukoja ja myi hirmuisen pinon Xboxeja. Sittemmin aika ajoi pelin ohi, joten käännöksestä vastannut The Coalition otti ja pisti originaalin lihoiksi. Graafista remasterointia varten tehtiin valtava määrä työtä. Muun muassa kaikki välianimaatiot purkitettiin uusiksi, maisemia tehtiin alusta alkaen uudelleen ja niin edelleen. Gears of War Ultimate Edition näyttääkin todella nätiltä.

Valitettavasti uudistukset jäivät yksinpelin osalta sitten siihen. Vihollisten tekoälyä, peruspelattavuutta tai muita 10 vuotta sitten suunniteltuja juttuja ei uusittu pätkääkään ja niinpä Gears of War Ultimate Edition olikin hieman raskasta pelattavaa. Ei huono peli, mutta ei kyllä läheskään niin hyväkään kuin aikanaan. Kolmannen persoonan räiskintäpelit kun ovat kehittyneet melkoisesti sittemmin ja jopa Gears of War –sarjan sisällä on tapahtunut kehitystä.

Kenties pelisarjan ystävien mieltymyksistä kertoo jotain se, että Coalitionin tuunaukset ja uudistukset kohdistuivat moninpeliin, johon sitten hämmentävästi niitä uudistuksia myöhemmistä osista otettiinkin mukaan. Moninpeli myös pyöri paremmin kuin yksinpeli: yksinpelaajat olivat lukittuina 30 FPS:n nopeuteen kun taas moninpeli pyörähti 60 FPS:n vauhdilla.

Lue koko arvostelu: Gears of War Ultimate Edition jättää yksinpelaajan kylmäksi (PC)

Gears of War Ultimate Edition

Lisää aiheesta

Gears of War (Lautapeli)

Gears of War (PC)

Gears of War 2 (Xbox 360)

Gears of War 3 (Xbox 360)

Gears of War Ultimate Edition (Xbox One)

Gears of War: Judgment (Xbox 360)

Pelikopteri #013- seikkailuja ja roolipelejä haudan takaa (Checkpoint)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat