Uusimmat

Huijarit pulassa: Lähes 80 000 Fortnite-petkuttajaa kärsii haittaohjelmasta

04.07.2018 12:48 Muropaketin toimitus

Kymmenettuhannet Fortnite-huijarit ovat joutuneet haittaohjeman uhriksi

Miltei 80 000 Fortnite-pelaajaa on saanut koneelleen adware-haittaohjelman ladattuaan itselleen suositun huijausohjelman, paljastaa pelien suoratoistoon keskittyneen Rainway-yrityksen toimitusjohtaja Andrew Sampson.

Rainwayn palvelimet alkoivat lähettää samaan aikaan satojatuhansia vikailmoituksia, jotka pohjautuivat adware-haittaohjelmiin. Huomattiin, että kaikki nämä ilmoitukset perustuivat moniin mainosalustoihin, ja tilannetta ryhdyttiin tutkimaan tarkemmin.

Kaikilla näillä vikailmoituksia lähettäneillä Rainwayn palvelun käyttäjillä oli yhteistä se, että he kaikki olivat Fortniten pelaajia. Niinpä Rainwayn tiimi ryhtyikin käymään läpi lukuisia erilaisia peliin liittyviä huijausohjelmia.

Eräästä tällaisesta huijausohjelmasta löytyi adware-haittaohjelma, joka sai uhriksi joutuneen tietokoneen ohjaamaan kaiken nettiliikenteen sen kautta, eli kyseessä on man in the middle -tyyppinen hyökkäys.

Huijausohjelma lupasi käyttäjilleen ilmaista V-Buck -valuuttaa ja erinomaisen aimbot-huijauksen.

Rainway otti yhteyttä niihin palveluntarjoajiin joiden nettisivuilla huijausohjelmaa levitettiin, ja se poistettiin ripeästi jakelusta. Tätä ennen ohjelmaa ehdittiin ladata yli 78 000 kertaa.

Rainwayn toimitusjohtaja Sampson kertoo yhtiön blogissa toivovansa, että Fortnitea kehittävä Epic valistaisi pelaajia huijausohjelmien vaaroista. Lisäksi hän ehdottaa Epicin vaativan YouTubesta poistettavaksi erilaisia videoita, joissa opastetaan mistä erilaisia huijausohjelmia voi ladata ja miten ne toimivat.