UUSIMMAT

Fortnite pitäisi kieltää, pohtii Prinssi Harry

05.04.2019 13:22 | Muropaketin toimitus | 1

Ison-Britannian kruununperillinen on sitä mieltä, että lapsia vaarallisesti pelaamiseen koukuttava Fortnite olisi syytä kieltää kokonaan.

Suuressa suosiossa oleva battle royale -peli ei ole prinssi Harryn mieleen. Asia kävi ilmi, kun siniverinen kävi puhumassa eräässä lontoolaisessa NMKY:ssa.

Harryn mukaan Fortniten pelaamista ei tulisi sallia, sillä siitä ei ole kenellekään mitään hyötyä. Se tekee lapsista peliaddikteja, jotka pysyvät pelikoneen edessä mahdollisimman pitkään.

On täysin vastuutonta antaa lasten pelata Fortnitea, pohtii Harry, jonka mielestä pelaaminen saa aikaan jopa perheiden hajoamista.

Fortnite on kuninkaallisen mielestä kaikkia mahdollisia päihteitä vaarallisempi, uutisoi PC Gamer.

Tutkimusten mukaan Fortnite on viime vuonna aiheuttanut Britanniassa noin 200 avioeroa, ja maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan peliriippuvuus on ehta sairaus.

Eräs tutkimus toteaa, että noin 0,3 prosenttia pelaajista saattaa pelata pitkiä aikoja täysin hallitsemattomasti.

Keskustelu

Harryn mukaan Fortniten pelaamista ei tulisi sallia, sillä siitä ei ole kenellekään mitään hyötyä. Se tekee lapsista peliaddikteja, jotka pysyvät pelikoneen edessä mahdollisimman pitkään.

Onpas taas yhtä fiksu lausunto kuin jos joku heittäisi että "diskot ja yökerhot pitäisi kieltää, kun niistä ei ole kenellekkään mitään hyötyä". Kas kun ei ole samalla kieltämässä uhkapelaamista, huumeita, alkoholia, kissoja, koiria, moottoripyöriä ja muropaketteja samalla verukkeella.

On muuten juurikin taas sen tason kommentti mitä noiden heidän kansanedustajien Brexit-kommenttien jälkeen tuolta saarelta saattaa odottaakin tulevan. Kansan onneksi tuo kaveri tosin ei ole koskaan pääsemässä vallan kahvaan kiinni, joten noita kellotapulista huudeltuja kommentteja voi kuunnella huoletta hymyn kera…

Muropaketin uusimmat