Uusimmat

Hyvää Poirot-tunnelmaa ja tolkuttomasti logiikkapulmia – arvostelussa Agatha Christie – The ABC Murders

15.03.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Pekka Leinonen tykkää murhista. Mutta ei onneksi niiden uhrina tai suorittajana, vaan selvittäjänä. No, surkeaa hommaa sekin, mutta onneksi Agatha Christien teokseen perustuvassa murhamysteeriseikkailussa kaikki on vain leikkiä.

Tarina alkaa näin. Poirot saa kirjeen herralta, jonka allekirjoitus on A.B.C. Kirjeen sisältö on hieman häiritsevä. Hän uhoaa, että tätä murhamysteeriä eivät harmaat aivosolut ratkaise. Ja a’vot, kohta kuoleekin ensimmäinen uhri. Kaikesta päätellen kalmoja tulisi lisää, ellei Hercule onnistu murhaajaa estämään.

Kyse on siis point & click- salapoliisiseikkailusta/mysteeristä. Jälleen kerran. Pelaan niitä liikaa, mielestäni niitä ei silti koskaan ole liikaa, etenkin arvoituksia, joissa deduktiot vaativat oikeaa ajattelua ja palapelin palasten liimaamista yhteen.

Perusskenaario menee joka kerta seuraavanlaisesti. Herkko saapuu rikospaikalle Hastingsin kanssa, jututtaa ja analysoi silminnäkijöitä tai ylikonsta Jeppiä, tutkii joka ainoan vihjeen ympäristöstä, tutkii ruumiin, ratkaisee muutaman logiikkapulman, vastaa mieltänsä painaviin kysymyksiin yhdistelemällä vinkkejä oikein yhteen, jälleenrakentaa tapahtumien kulun ja palaa kotio.

Ei mitään pahaa sanottavaa tästä meiningistä.

Lue koko arvostelu: Agatha Christie – The ABC Murders kutittelee kivasti murhamysteerien ystäviä (multi)

Agatha Christie The ABC Murders

Lisää aiheesta

Agatha Christie: The ABC Murders -ennakko (Mac, PC, PS4, Xbox One)

Black Island (Mac, PC)

Blues and Bullets Episode 1: The End of Peace (PC, Xbox One)

Broken Sword 5: Serpent’s Curse (Android, iOS, Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One)

Contradiction (iOS)

The Detail Episode 2 – From The Ashes (Linux, Mac, PC)

Wiikon wanha: Alone in the Dark 2, zombiemerirosvomuodin edelläkävijä