Uusimmat

Keväällä ilmestyvä The Last Case of Benedict Fox yhdistää H. P. Lovecraftin ja metroidvanian

07.02.2023 19:43 Muropaketin toimitus

Lovecraftin tuotannosta ammentavia laadukkaita pelejä on julkaistu hyvissä määrin, ja The Last Case of Benedict Fox voi hyvinkin olla sellainen.

The Last Case of Benedict Fox tiputtaa pelaajan Benedict Foxin maatuvaan mieleen, joka on sidoksissa hänen demoniseen kumppaniinsa. Yhdistelmää tarvitaan, kun itseään etsiväksi kutsuva Fox lähtee selvittämään viimeistä tapaustaan, joka liittyy rappeutuneeseen kartanoon ja siellä eläneeseen nuoreen pariskuntaan. Demonin ja Benedictin side tuo hyvin vahvasti mieleen Darkness 2:n, jonka sankarilla oli vastaava symbioosi demonin kanssa.

Sivulta kuvattua peliä kehittää Plot Twist -indiestudio, jonka luova ohjaaja Bartek Lesiakowski on sanonut The Last Case of Benedict Foxia ”metroidvaniaksi, jossa on lovecraftmaisia piirteitä”. Kuvaus on osuva, sillä varhaisen 1900-luvun jazz-musiikin säestämä noir pulp -seikkailu tulvii hämyisän pelivideon perusteella Lovecraftin kauhuja aina salaisista järjestöistä kiellettyihin rituaaleihin. Etenkin pelin pomohahmoista huomaa hyvin selvästi, kuinka paljon peli ammentaa kosmisen kauhun kirjailijasta.

The Last Case of Benedict Fox

“Pelimme tärkein ja ainutlaatuisin ominaisuus on Limbo. Benedictin mielessä asuva demoni päästää hänet tutkimaan kuolleiden muistoja”, Lesiakowski kertoipeliä esittelevässä id@xbox-striimissä.

Pelikuvan perusteella The Last Case of Benedict Fox on kiehtovan yksityiskohtainen ja eläväinen mysteeripeli, jossa saattaa muhia kaikki pienen hittipelin ainekset. Kuolleiden muistojen ansiosta kartano on valtavan kokoinen, ja sen tutkiminen tuntuu kutsuvalta – etenkin, kun peli näyttää niin hyvältä. Kartanon koluamiseen kuuluu yliluonnollisten vihollisten nitistämistä, tasohyppelyä ja erilaisten puzzle-pähkinöiden selvittämistä.

The Last Case of Benedict Fox

”Benedictin etsiväkyvyt ovat pelin ytimessä, sillä tarkoituksena on ratkaista tapaus. Metroidvania ja etsiväelementit nivoutuvat yhdeksi kokonaisuudeksi ja tarinaksi, eikä niitä voi erottaa toisistaan. Jotkut puzzlet ovat ehtaa metroidvaniaa, kun toiset ovat täysin erilaisia ja ne painottuvat Benedictin etsivätyöhön”, Lesiakowski painotti.

The Last Case of Benedict Fox tulee saataville 27. huhtikuuta PC:lle ja Xbox Series -konsoleille. Lisätietoja pelistä löytyy sen Steam-sivuilta.