Uusimmat

Kickstarterissa rahoitetaan enemmän pelejä kuin koskaan aiemmin – lautapelit keränneet tähtitieteellisen summan

23.02.2022 17:22 Muropaketin toimitus

Joukkorahoitus näyttää asettuneen pysyväksi malliksi pelialalle, sillä viime vuosina rahoitettujen projektien määrä on vain kasvanut.

Ico Partnersin raportti kertoo, että Kickstarterissa rahoitettiin viime vuonna ennätysmäärä peliprojekteja. Sekä digitaalisia pelejä että lautapelejä rahoitettiin enemmän kuin aiemmin, ja jälkimmäisten kohdalla myös kokonaisrahoituksen määrä on kasvanut tasaisesti.

Vuoden 2021 aikana Kickstarterissa rahoitettiin peräti 441 videopeliä, jotka keräsivät kaikkiaan 24 miljoonaa dollaria. Rahoitettujen pelien lukumäärä kasvoi jo toista vuotta putkeen, mutta yhteissumma laski parilla miljoonalla. Kehitysbudjetit ovat siis olleet keskimäärin pienempiä.

Lautapelien joukkorahoitus sen sijaan jatkaa tasaista voittokulkuaan lukumäärän ohella myös rahoituksen määrässä. Viime vuonna palvelussa rahoitettiin 3 518 lautapeliä, ja ne keräsivät yhteensä 272 miljoonaa dollaria. Toisin kuin videopelien puolella, on lautapelien joukkorahoitus kasvanut melko tasaisesti jo kymmenen vuoden ajan.