UUSIMMAT

Kinect voisi olla jopa neljä kertaa tarkempi

21.12.2010 13:50 | Jukka O. Kauppinen

Microsoftin Xbox-ohjainlaite Kinect voisi olla jopa neljä kertaa nykyistä tarkempi, ihan vain ohjelmistopäivityksellä. Xbox 360:llä kameraohjain näet näyttää 320×240-tarkkuutta ihmisten seuraamiseen. Laitteen kamerat kuitenkin pystyvät 640×480-erottelukykyyn.

PC:lle asennettuna Kinect toimiikin täydellä tarkkuudellaan, mutta Xbox 360:llä kameroiden tarkkuus on rajattu ohjelmallisesti alemmas. Tämä siksi, että Xboxin USB-väylille jäisi riittämiin tilaa myös muiden USB-laitteiden yhtaikaiseen tiedonsiirtoon. Konsolin USB-väylä pystyy 35 Mt nopeuteen, mutta Kinect käyttää tällä hetkellä kaistasta vain noin 15 Mt/sek.

Vaikka Kinect toimii nytkin ihan kivasti pelikäytössä, tekisi nelinkertainen erottelukyky varmasti gutaa esimerkiksi sormien liikkeiden tunnistamiselle ja entistä tarkemmalle liikkeiden erottamiselle.

Microsoftilla tehdäänkin tiettävästi kovasti töitä muun muassa uusien pakkausalgoritmien parissa.

Lähde: Eurogamer, MS quadrupling Kinect accuracy

Lisää aiheesta

Microsoft kiistää Kinectin saatavuusmanipuloinnin

Nolo video esittelee ensimmäistä Kinect-seksipeliä 

Kinectiä myyty 25 miljoonaa 2014 mennessä

Lue myös

Domen arvosteluviikko 50/2010: Bronze, Gray Matter, Majin, Michael Jackson ja Raving Rabbids

Elämä juoksuhaudoissa – Strategic Command World War 1: The Great War 1914-1918

Haltiani on raskaana, mitä teen? Tsekkaa roolipelaajien uskomattomimmat kysymykset

Pelaaja valitsi vuoden pelit

Keskustelu

Ihanpa tuosta wikipediasta luin mitä resoluutio oikein tarkoittaakaan ja voin täten todeta että molemmat ovat oikein. Voidaan sanoa että resoluutio on kaksinkertaistunut tai nelinkertaistunut. Käykääpä vaikka itse lukemassa. :)

Resoluutio sanasta sen verran, että se tarkoittaa erottelukykyä tietyllä matkalla. Kuvankäsittelyssä ja painoalalla käytetään hyvin yleisesti resoluution yksikkönä dpi:tä eli pistettä tuumalla. Kaikille alasta ymmärtäville on itsestään selvää, että kun resoluutio tuplataan niin tietomäärä nelinkertaistuu. Sen pohjalta allekirjoittaneen ammattikunta sanoisi tässä tapauksessa resoluution kaksinkertaistuneen eikä suinkaan nelinkertaistuneen. Mainitaan vielä, että syy siihen miksi sanaa käytetään nykyään ”väärin” on pääasiassa Microsoftin älynväläys käyttää sanaa synonyyminä näytön/kuvan koolle (Screen Size) mitä se ei siis ole.

hmm, no jaksaako se xboxi sit tämän hetkisillä firmwareilla käsitellä sitä suurempaa dataa siihen tahtiin mitä ne pelit tarvitsee? :) oisko tossa joku tarkotus ettei ne käytä sitä täyttä laatua siitä vehkeestä, jonkun omainen lagin vähennys väliaikaisesti, kunnes toi firmware saadaan käyttämään sitä kinectin dataa hyödyllisemmin? :) tälläsiä mietteitä vaan mulla, en ole tietoinen tuosta asiasta joten en nyt mene mitään tässä väittelemään tai muuta.. mutta niin..

Sitten herääkin kysymys: Tarvitseeko sormia tunnistaa loppupeleissä ja milloin Kinect:lle ja Move:lle tulee jotain kunnon pelejä? Ehkä joskus ensi vuoden kesällä.

Tai voisihan sitä vähän opetella laskemaan pinta-alojakin. Kun siitähän tässä on kyse.

@10 Resoluutio = X * Y pikselit. Eli resoluutio on silloin nelinkertainen. Johan toi 640×480=307200 tulos vain puuttuu kun ilmotetaa noi x ja y pikselit ;) Katsoppa määritelmä sanalle resoluutio, linkkiä en viitsi edes laittaa jotta oppisit uimaan tiedon valtameressä… ja suosittelen kellukkeita jos pelottaa.

[email protected] Ei… Vaan resoluuti on 2x enemmän ja pixeleitä 4x enemmän… 2x enemmän ”resoluutiota” jota ei ole oikeasti. Eli 3/4 isommaksi venytetty/skaalattu kuva siis? Resoluutiota kun tuossa ei voi nostaa, jos rauta ei pikseleitä voi suoltaa enempää kun 76800 kpl. JOS siis aijemmat uutiset tuosta raudassa säästämisestä olivat totta..

Ja jos tuo pakataan jotenkin ja siten yritetään saada temppuiltua tuo tarkemmaksi, joka voi kyllä onnistua, mutta siitä tulee viivettä jota ei varmastikkaan joka peliin haluta.

@7.
Kyllä se vaan o neljä kertaa isompi resoluutio :)
640×480 tilaan menee tasan 4x 320x240n kokoista laatikkoa.

^^ editti olis kiva.. eli:
hahallisesti – tahallisesti
540 – 640
mova – Move

320×240 : 640×480 = 4 ?? Huono matikkako? Ja tuohan rauta jo hahallisesti tiputettiin tuohon 320×240 resolle kustannussyistä.. Ei tuollasta saada kuin skaalaamalla ja ei se sillon mitenkään vastaa oikeaa. Hyvä kyllä kun Microsoft käytti esittelytilaisuuksissa aina tuota 540×480 reson proto vempelettä ja laittoi sitten puolet huonomman myyntiin. Olkaa hyvä kuluttajat.

Luulen et tämä oli vain ”pakko” julkistaa kun Sonylta tuli uutinen, että mova pystyttäisiin sittenkin VIELÄ tarkentamaan ja nopeentamaan softapäivityksellä.. Pakkohan tuohon on vastata?

@1 on jo, etkö ole kuullut kintect hackeista? youtube on täynnä

@5 mikki on vähän säästellyt ja laittanut jonkun rampautetun usb 2:n, sitten vuoden päästä markkinoidaan ”päivitä usb-nopeutesi vain 60 euron hintaan”

se on sitä markkinointia

35 megatavua sekunnissahan on 280 megabittiä sekunnissa. USB2.0 siirtää 480 megabittiä sekunnissa ja 1.0 taas 12 megabittiä sekunnissa, joten kyllä tuo kuulostaa omituiselta.

@2

Silloin 5-6 vuotta sitten tuo taisi olla ihan normaalia kun X0ta alettiin valmistaa.

”Konsolin USB-väylä pystyy 35 Mt nopeuteen” Tämä on sitä nykyaikaa.

Muropaketin uusimmat