Uusimmat

Klassista kyberpunkia vanhan koulun malliin – arvostelussa Cypher

23.10.2012 22:30 Jukka O. Kauppinen

Lasse Haverinen suuntasi vanhan kyberpunkin maailman vielä vanhemman pelityylin matkassa. Cypher on näet tekstiseikkailu – mutta silti kovin moderni sellainen!

Cypher on vanhan koulukunnan tekstiseikkailu sen syvimmässä merkityksessä. Ällistyttävästi  koko viritys on toteutettu Unity-pelimoottorilla, joka tunnetaan paremmin 3D-peleistä. Pelimoottorin 3D-puolta hyödynnetään lähinnä osan ruudusta vievän inventaarion esittämiseen, jossa mukaan tarttuneet tavarat esitetään 3d-objekteina, joita vielä animoidaan käytettäessä. Ruudun vasen puoli on varattu tekstialueelle, jossa pelin tapahtumat kuvataan.

Pelimuotona tekstiseikkailu tarkoittaa sitä, että pelin tapahtumat esitetään tekstinä, jota pelaaja lukee kuin novellia tai kirjaa. Ero on siinä, että passiivisen lukemisen sijasta pelaajalla on mahdollisuus ohjata tarinan päähenkilöä ja tehdä päätöksiä hänen puolestaan. Ohjauskomennot syötetään luonnollisesti kirjoittamalla ne ruudulla olevaan tekstiparseriin. “Open door” , “Take taser”, “Shoot guard with taser” tyylinen syntaksi on ydinajatukseltaan toimivaa.

Lue koko arvostelu: Cypher (Mac, PC)

Kokeile

Tämä ei ole välttämättä huippupeli. Sitä ei välttämättä nähdä myyntilistojen kärjessä tai vuoden peli-listoilla. Ideat ja omaperäinen toteutus saavat sen kuitenkin erottumaan joukosta. Uskomme, että moni voi sitä kokeilemalla löytää kätketyn helmen.

Lisää aiheesta

Dishonored (PC, PS3, Xbox 360)

Of Orcs and Men (PC, PS3, Xbox 360)

The Walking Dead Episode 4: Around Every Corner (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Torchlight II (PC)

World of Warcraft: Mists of Pandaria (Mac, PC)