Uusimmat

LucasArts oli jo tekemässä Day of the Tentaclen uusintaversiota

30.09.2013 11:00 Juho Anttila

Maanantain synkkyyttä on hyvä ruokkia uutisella, joka saattaa nostattaa jopa harmin kyyneleen ainakin hieman varttuneempien peliveteraanien silmäkulmaan. Legendaarisen LucasArtsin sulkeminen firman päädyttyä Disneyn hoteisiin tiesi kuoliniskua monelle lupaavalla peliprojektille. Yksi näistä oli lämmöllä muistellun Day of the Tentaclen HD-uusintaversio.

Sellaista seikkailupelien ystävää tuskin löytyykään, jolle nimi Day of the Tentacle ei olisi ainakin jollain tasolla tuttu. Yhtä lailla klassisen Maniac Mansionin jatko-osa sisälsi käytännössä kaikki ne tekijät, jotka nostivat LucasArtsin ehkä rakastetuimmaksi seikkailupelitaloksi. Piirrosmainen grafiikka, aikanaan uraauurtava käyttöliittymä ja loistavan hauska juoni leimasivat peliä, joka jätti lähtemättömän jäljen myös Juhon seikkailupeleille varattuun sydänlohkoon.

Kolme LucasArtsin entistä työntekijää on paljastanut, että Disneyn ostaessa firman LucasArtsin Singaporen studio työskenteli parhaillaan Day of the Tentaclen HD-uusintaversion parissa. Väitteiden mukaan peli oli jo 80-prosenttisesti valmis, vaikka ilmeisesti projektilla ei ollut vielä aivan lopullista virallista hyväksyntää.

Ottaen huomioon sen, miten laadukkaita firman The Secret of Monkey Island -uudelleenversioinnit olivat, myös Day of the Tentaclesilta olisi voinut odottaa paljon. Toisin kuitenkin kävi. Kuten tiedämme, Disney osti firman ja pisti käytännössä kaikki kesken olleet pelit teuraspölkylle. Mitäpä tähän muuta voi sanoa kuin vuodattaa krokotiilinkyyneleen ja todeta: Mikki on ihan tyhmä!

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Pelaa LucasArts-seikkailuja selaimessasi

LucasArts muistoissamme Dome ja lukijat muistelevat

Miksi LucasArtsin klassikot jaksavat aina vain inspiroida?

Muropaketin uusimmat