Uusimmat

Metal Gear Solid 2 sai viimeinkin ominaisuuden, jota sille kaivattiin jo 20 vuotta sitten

07.11.2022 13:13 Muropaketin toimitus

Klassikkopeli Metal Gear Solid 2:ta voi nyt pelata vapaalla kameralla, mutta peli itse ei ole tällä hetkellä edes myynnissä.

Kolmannen persoonan peleissä ollaan niin totuttuja vapaaseen kameran liikutteluun, että voi olla vaikea edes muistaa kiinteiden kamerakulmien aikaa. Kuitenkin esimerkiksi Metal Gear Solid -pelejä pelattiin alun perin kiinteistä kuvakulmista, ja vapaa kolmannen persoonan kuvakulma lisättiin pelisarjaan vasta MGS 3:n laajennetussa Subsistence-versiossa.

Nyt tämä ominaisuus on viimeinkin lisätty myös vuonna 2001 ilmestyneeseen MGS 2 -peliin, kiitos tuoreen pelimodin. Kuten PC Gamer kertoo, on modaaja oct0xor saanut valmiiksi työlään kameramodin, joka on saatavilla GitHubista. Modaajan mukaan homma oli kaikkea muuta kuin helppo, koska vapaata kolmannen persoonan kameraa ei oltu koskaan sisällytetty peliin, ja hänen täytyi muokata monia asioita jopa MGS 2:n pelimoottorissa.

Modaajan saavutuksen ansiosta pelaajat voivat siis nyt ensimmäistä kertaa nauttia MGS 2:sta aivan eri kuvakulmista kuin aiemmin. Ikävä kyllä, itse peli ei ole tällä hetkellä myynnissä.

MGS 2 ja MGS 3 vedettiin digitaalisesta myynnistä vuonna 2021, sillä pelien välivideot sisälsivät kuvamateriaalia, jonka lisenssisopimukset raukesivat. Peliyhtiö Konami lupaili viime kesänä, että pelit tuotaisiin pian takaisin myyntiin, mutta näin ei ole vieläkään tapahtunut.

Alta voit katsoa videon uudesta pelimodista.