Uusimmat

Miksi kekseliäs verkkopeli Evolve ei toiminut? Suunnittelija paljastaa, mikä kaikki pelissä meni pieleen

06.06.2018 20:01 Muropaketin toimitus

Syyskuussa kuopattavan verkkopeli Evolven suunnittelija kertoo, ettei lupailtua asymmetrista monipeliä saatu koskaan toimimaan hyvin edes studion sisällä.

Pari päivää sitten kerroimme, että vuonna 2015 julkaistu Evolve käytännössä lakkautetaan syksyllä: pelin ilmaisversio ja pelinsisäiset ostokset poistuvat markkinoilta, ja sen serverit suljetaan.

Sulkemispäätös ei ole yllättävä, sillä Evolve ei edes ilmaiseksi muututtuaan saavuttanut suurta menestystä. Tämä on kuitenkin harmi, sillä 4-vastaan-1 -otteluihin perustuva scifi-verkkopeli oli lähtökohtaisesti kiinnostava ja innovatiivinen.

PC Gamerin mukaan pelin käsikirjoittaja ja suunnittelija Matt Colville on nyt avautunut Redditissä kehityksen ongelmista. Colville paljastaa muun muassa, että Turtle Rock Studios halusi alunperin tehdä yhteistyöpelin, jossa neljän pelaajan tiimi laskeutuu tutkimaan vieraita maailmoita. Tätä ideaa ei kuitenkaan saatu millään rahoitettua, joten studio yhdisti siihen asymmetrisen moninpelin.

Konseptia ei kuitenkaan koskaan saatu toimimaan oikein. Kehittäjät huomasivat jo varhain, että homma toimi vain niin kauan kuin he vain ”esittävät pelaavansa Evolvea”.

”Heti kun joku tiimistä kyllästyi ja alkoi pelata voittaaksen, kaikki hajosi osiin, eikä sitä ikinä saatu kokoon”, Colville toteaa.

Evolvessa yksi pelaaja pelaa hirviöllä, jota neljä muuta pelaajaa metsästää yhteistyössä. Peliä oli kuitenkin Colvillen mukaan mahdotonta tasapainottaa, koska kaikki hahmot ja hirviöt toimivat niin eri tavoilla.

”Emme oikeastaan koskaan ratkaisseet 4v1-kaavaa”, Colville kertoo. ”Se aiheuttaa enemmän ongelmia kuin olisimme koskaan kuvitelleet, eikä meillä ollut kilpailullisen räiskintäpelin rakentamiseen sopivaa tiimiä. Meillä oli tiimi rakentamaan maailmaa.”

Evolven serverit suljetaan syyskuussa, jonka jälkeen sitä voi pelata vain vertaisverkossa.