Uusimmat

Pelimuseoi Särkänniemessä – Hyper Olympic –kolikkopeli muistuttaa tärkeästä asiasta

11.08.2015 14:00 Jukka O. Kauppinen

Särkänniemen huvipuistossa Tampereella on muuten vielä loppukesän iloisten ja lopultakin oikeasti kesäisten päivien ajan ilmaispelattavissa Suomen pelimuseoon aikanaan tuleva Hyper Olympic –kolikkopeli. Peliklassikko puffaa ja muistuttaa iloisen pelaamisen ohessa siitä, että Suomen pelimuseon keräys on edelleen käynnissä ja kaipaa myös sinun panostasi.

Hyper Olympic löytyy Näsinneulan ala-aulasta Planetaarion rappusten vierestä. Pelaaminen on ilmaista!

Lisäksi Suomen pelimuseon Neo Geo –kabinetti 150 eri pelin kera löytyy Finlayson Art Area –taidenäyttelyhallista Tampereen keskustasta.

Tampereelle 2017 avattavan Suomen pelimuseon joukkorahoituskeräys on yhä käynnissä. Keräyksessä tavoitellaan 50 000 euron minimipottia mutta mieluummin 100 000 euroa, mutta matkaa tavoitteeseen on vielä. Tällä rahalla Tampereelle luodaan kaikki kansainväliset mittarit täyttävä pelimuseo, jonka painopiste on erityisesti suomalaisella pelaamisen ja pelien historialla. Joukkorahoitusrahaa tarvitaan erityisesti museon elävöittämiseen, eli käpellettävien, toimivien ja pelattavien pelikoneiden hankkimiseen, ylläpitämiseen ja esillepanoon.

Viime aikoina museota ovat tukeneet muun muassa Tikkurilan maalitehdas ja monen monituiset yksityishenkilöt. Tue sinäkin  – ja houkuttele myös työpaikkasi tai kaverisi firma osallistumaan keräykseen, sillä kaikkien panosta tarvitaan edelleen.

Lisätietoja: http://suomenpelimuseo.fi/

Lisää aiheesta

Hauskasta tv-mainoksesta syntyi klassinen suomipeli – Painterboyn historiaa avattiin Assemblyssä 

Suomen pelimuseosta rakennetaan upea pelihistorian ja nykypäivän pyhäkkö 

Taiteilijat: osallistukaa Suomen pelimuseon paitakilpailuun! 

Tästä se alkaa: Suomen Pelimuseon rakentaminen