Uusimmat

PlayStation Starsissa ansaitaan ”digitaalisia keräilyesineitä” – eivät ole NFT:itä, ei voi myydä eikä vaihtaa

29.09.2022 15:17 Muropaketin toimitus

Sony on selventänyt, mitä uuden PlayStation Stars -jäsenohjelman ”digitaaliset keräilyesineet” oikeasti ovat ja miten ne toimivat.

Aiemmin tänään kerroimme tarkemmin PlayStation Stars -jäsenohjelman toiminnasta. PS Starsin jäsenet voivat ansaita paitsi pisteitä, joilla voi esimerkiksi lunastaa sisältöä PS Storesta, mutta myös ”digitaalisia keräilyesineitä”.

LUE MYÖS: PlayStation Stars -jäsenohjelma sai virallisen julkaisupäivän – näin palvelu toimii

Tämä epämääräinen ilmaisu tuo helposti mieleen paljon kritisoidut NFT-kuviot, joihin monet peliyhtiöt ovat hypänneet mukaan. PlayStation Blogissa onkin nyt selvennetty mitä, mitä nämä keräilyesineet tarkalleen ovat.

”Nämä digitaaliset keräilyesineet on luotu vain kanta-asiakkuusohjelmaamme varten, ja vaikka osa niistä on harvinaisia, ne eivät ole ainutlaatuisia, eikä tämä perustu lohkoketjuteknologiaan”, PS Blogissa selitetään. ”Niitä ei voi myydä eteenpäin tai vaihtaa. Digitaaliset keräilyesineet voi ansaita vain PlayStation Starsin kautta.”

Sony ei siis ole lähtenyt NFT-leikkiin mukaan, vaikka siltä saattoi hetken vaikuttaa. Alta näet, miltä PS Starsin digitaaliset keräilyesineet voivat käytännössä näyttää.