Uusimmat

PS5:n sisäänheittopeliksi tehty moninpeli on jo nyt henkitoreissaan – valtaosa vastustajista botteja

01.02.2022 16:30 Muropaketin toimitus

Destruction AllStars -ajopelin julkaisusta on kulunut vain vuosi, mutta jo nyt pelin kohtalo näyttää olevan sinetöity.

Lucid Gamesin romurallipeli Destruction AllStars oli aikanaan suunniteltu PlayStation 5:n julkaisupeliksi ja lippulaivaksi. Vaan toisin kävi.

Peli ilmestyi 2. helmikuuta 2021, mutta jo parin viikon päästä pelin Reddit-kanavalla alettiin puhua pelaajakunnan kaikkoamisesta. Edes se, että peliä tarjottiin ensimmäisen kuukauden ajan ilmaiseksi kaikille PS Plus -tilaajille ei auttanut. Bluntly Honest Review -sivusto julisti pelin käytännössä kuolleeksi syyskuussa, sillä sivuston testissä peliseuraa ei meinannut löytyä ja vajaatakin ottelua sai odottaa minuuttikaupalla.

Nyt vuosi julkaisun jälkeen päätimme kokeilla, millaisissa voimissa Destruction AllStars on tällä hetkellä. Toimittajamme latasi pelin uudelleen ja hyppäsi takaisin romuralliin, joka oli jäänyt täysin koskemattomaksi arvostelun jälkeen vuosi sitten.

LUE MYÖS: Arvostelu | Destruction AllStarsissa parasta on hintalappu – Vain PlayStation 5:lle julkaistu kaahailupeli ei maksa PS Plus -tilaajille mitään

Testimme ei tarjonnut suurta yllätystä. Muutaman ottelun kokeilu osoitti, että pelaajia saattaa joutua odottamaan 2-5 minuuttia Quickplay-moodissa. Tämä ei kuitenkaan kerro koko totuutta.

Kun nimittäin ottelut käynnistyivät, oli mukana yleensä noin viisi ihmispelaaja ja loput 12 vastustajasta olivat botteja. Peliin lisättiin tekoälyn ohjaamat botit viime keväänä pian julkaisun jälkeen, tavoitteena paikata hiljaisia peliaikoja. Selvästi niille on todellakin käyttöä, kun edes maailmanlaajuisesta matchmakingista ei löydy 12 pelaajaa samaan aikaan.

Kokeilumme perusteella ei ole liioiteltua sanoa, että Destruction AllStars on aivan henkitoreissaan. Jotain kertoo sekin, että uutisen kirjoitushetkellä pelin Reddit-kanavalla on vain yhdeksän käyttäjää linjoilla. Lyhyesti sanottuna: ketään ei taida kiinnostaa.

Destruction AllStarsin kohtalo saattaa olla summa asioita: PS5:n huono saatavuus, etenkin vielä alkuvuodesta 2021, vaikuttaa varmasti asiaan. Pelaajakatoa ei voi kuitenkaan kokonaan laittaa tämän piikkiin, sillä peli on – vaikkakin teknisesti toimiva – lähinnä persoonaton ja tylsä kokonaisuus, joka ei oikein motivoi pelaamaan paria tuntia kauempaa.

Kiinnostavaa kyllä, peliä ei ole kokonaan hylätty. Vasta tammikuun lopulla se sai uuden päivityksen, joka toi paljon korjauksia mukanaan. Lucid Gamesin täytyy kuitenkin vetäistä jokin todellinen valttikortti hihastaan, että Destruction AllStarsista saataisiin vielä elinvoimainen verkkopeli.