Uusimmat

Rockstar Gamesia kuvaava tv-draama haukuttiin täysin: ”mitä tämä keksitty p*sk* oikein yrittää olla?”

17.09.2015 13:56 Jukka O. Kauppinen

Rockstar Gamesin arkea ja Grand Theft Auto –pelien kehitystyötä kuvaava BBC:n draamaelokuva sai ensi-iltansa telkkarissa – ja saman tien pelialan vaikuttajien haukut.

Rockstar Gamesin virallinen kommentti draamaan kuuluu jokseenkin näin:

”Oliko Basil Brushilla kiire? Mitä tämä keksitty paska oikein yrittää olla?”

(Toim. huom: Basil Brush on suosittu kettunukke BBC:n lastenohjelmista)

Rockstar Games on aiemminkin ilmoittanut, että firma on jokseenkin tyytymätön BBC:n tv-draamaan ja haastoi BBC:n oikeuteen jo ennen kuin elokuvaa edes esitettiin.

The Gamechangers on draamaelokuva, jota yhtaikaa kuvaillaan sekä kuvitteelliseksi tulkinnaksi että tositapahtumiin perustuvaksi. Elokuva pohjautuu David Kushnerin teokseen Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto, jonka Fobos-pienkustantamo on julkaissut suomeksikin nimellä Grand Theft Auton tarina.

Kirja on tosin jokseenkin amerikkalaishenkinen ylidramatisointi, jossa on kyllä paljon hyvää faktaakin ja taustatietoja, mutta myös kamalasti överitulkintaa ja asioiden liioittelua. Luultavasti myös kirjailijan omasta päästä tulvinutta lavertelua. Voin siis hyvin kuvitella, että BBC:n draaman kässäri on aika värittynyttä tavaraa.

Myös ensimmäisen GTA-pelin käsikirjoittaja Brian Baglow oli hyvin pettynyt siihen, kuinka epärealistisesti draamassa kuvailtiin pelitalon arkea ja GTA-pelien tekemistä. Saati, että GTA-sarjaa ylipäätään tehdään yhä edelleen.

Rockstar Gamesin entinen työntekijä ”Big J”, jolla ei näin ollen ole edes mitään velvoitteita vanhaa työnantajaansa kohtaan, puolestaan toteaa leffasta näin: ”En vain tajua, miten tämä BBC:n elokuva voikaan olla näin perseestä ja paikkansapitämätön.”

Elämme jännittäviä aikoja. Ja näin sitä pelialakuvaa rakennetaan, sillä nythän tämä ”gangsta-rap kohtaa East 17 –bändin taustatanssijat” –elokuva on suurelle yleisölle se uusi, virallinen näkemys pelialaan ja pelinkehittämiseen.

Lähde: GamesIndustry

Lisää aiheesta

BBC kääntää Grand Theft Auton tarinan elokuvaksi

Rockstar Games ei tykkää BBC:n GTA-draamasta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat