Uusimmat

Seuraava ilmaispelimegahitti? World of Warships on jo nyt huikean koukuttava merisotapeli – lue ensikosketus

12.03.2015 21:00 Jukka O. Kauppinen

Jos JOK jostain tykkää, niin sotakoneista. Lentokoneista. Tankeista. Sukellusveneistä. Ja niistä pinnanpäällisistäkin. World of Tanksistä tunnettu Wargaming.Net työstää parhaillaan seuraavaa eeppistä F2P-sotapeliään, joka siirtää Tanksista ja Warplanesista tutun räiskintäsotareseptin aavoille ulapoille. Ei siis ihme, että äijjä kokeili mielellään Warshipsin betaa. Isompi ongelma oli se, että beta jättijälkeensä hirveän pelihimon.

World of Warplanes on teoriassa ihan kiva, mutta käytännössä se vain ei pärjää mitenkään War Thunderin f2p-lentosotaräiskinnälle. Tanks taas on aivan ylivoimaisen kiva tankkipeli. Warshipsille ei sen sijaan ole yhtään kilpailijaa, ainakaan merkittävää. Lähimmäs taitaa yltää Navy Field, ja sekin oli enemmän RTS:ää.

Warships on ytimekkäästi sanottuna World of Tanks laivoilla. Vekottimet vain ovat helkkaristi isompia ja painavampia. Kenttien mittakaava on valtavasti suurempi, samoin aseiden kantama. Kaikki tapahtuu kuin hidastetusti, vaikka todellisuuteen verrattuna laivojen reaktioaikoja ja liikehdintäkykyä onkin nopeutettu hurjasti.

WoTin tapaan yhteistyöllä on merkitystä, sillä pienemmät ja kevyemmät alukset – sekä tiedustelukoneet – toimivat laivaston silminä, joiden avulla pitkän kantaman tykistöä kantavat raskaat yksiköt voivat röykyttää vastustajaa huimilta etäisyyksiltä. Parhaimmillaan napsin osumia kohteeseen 19 kilometrin etäisyydeltä. Se kuulkaa kutittaa kummasti, kun 354 millin panssarikranaatti laskeutuu taivaalta ja porautuu kansipanssarien läpi räjähtääkseen laivan uumenissa. Etenkin kun se osuu johonkin kriittiseen ja ehkä sytyttää jopa tulipalon. Ja voi sitä riemastuneen hämmästyksen hetkeä, kun hyvä ammusrypäs osuu pitkältä matkalta vihollislaivan ammusvarastoon ja räjäyttää sen kertarysäyksellä, kuin Hoodin konsanaan. Voi pojat että silloin tekee höpöä.

Lue koko artikkeli: World of Warships -ensikosketus – kunnon tykittelyä!

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisää aiheesta

Mulkaisu: World of Tanks 

Panssarivaunuja, kämppimistä ja yllätysliikkeitä – World of Tanks -olympialaiset 

War Thunder vs World of Warplanes – f2p-lentosimujen sota 

Wargaming.Netin synttärit olivat valkovenäläinen spektaakkeli 

World of Tanks – haastattelussa tankkimorpin tekijät (osat 1-9) 

World of Tanks (PC) 

World of Tanksin Euroopan mestaruus tuli Suomeen – lue kattava taistelureportaasi 

World of Warplanes (PC)

World of Warplanes –haastattelu – sotatankeista lentohommiin [1+2]