Uusimmat

Tämä neljän tähden räiskintä oli täydellinen floppi, sillä se ei tuottanut julkaisuvuoden aikana lainkaan voittoa

06.05.2022 18:34 Muropaketin toimitus

Outriders ei kehittäjän mukaan ollut tuottava koko viime vuoden aikana, eikä tekijöille maksettu lainkaan rojalteja.

Outriders sai hyviä arvosteluita, kun se julkaistiin viime vuoden huhtikuussa. Peli ei siitä huolimatta käynyt kaupaksi, ja sen kehittänyt People Can Fly -yhtiö paljasti, ettei peli tuottanut voittoa koko viime vuoden aikana. Outridersin heikkoa menestystä pohdittiin viime kesänä, kun People Can Fly tiedotti, että pelin julkaissut Square Enix ei maksanut yhtiölle lainkaan rojalteja. Julkaisija maksaa pelikehittäjille rojalteja sen mukaan, kuinka hyvin peli on käynyt kaupaksi. Asiasta kertoo Eurogamer.

“Outriders julkaistiin viime vuoden huhtikuun ensimmäinen päivä, eikä meille maksettu viime vuoden loppuun mennessä lainkaan rojalteja. Rojaltien summa määräytyy sen mukaan, kuinka hyvin peli käy kaupaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että pelin myyntitulot eivät ylittäneet sen tuotantokustannuksia”, People Can Fly tiedotti.

Square Enix kertoi viime toukokuussa, kuinka Outriders tulee olemaan yhtiön seuraava iso hittipeli. Peli tuli heti julkaisupäivänä saataville Xbox Game Pass -palveluun, jonka ansiosta pelin kimpussa oli 3,5 miljoonaa pelaajaa.

Square Enix paljasti viime maanantaina, kuinka se on myymässä kaikki omistamansa länsimaissa sijaitsevat pelistudionsa. Sen seurauksena Square Enix luopuu noin 50 pelin julkaisuoikeudesta, mutta Outridersin heikosta menestyksestä huolimatta peli tulee jatkossakin olemaan Square Enixin omistuksessa.

LUE MYÖS: Arvostelu | Outriders on mainio uusi räiskintäpeli, vaikka sen julkaisu menikin penkin alle