Uusimmat

Tarina BioShockin takana

04.09.2008 22:30 Jukka O. Kauppinen

Pelintekijöiden tarinat ovat aina mielenkiintoista luettavaa, etenkin kun he kertovat avoimesti peliprosessin kulusta. Mikä sujui hyvin, mikä meni pieleen? Tällä kertaa suunsa avasivat BioShock-seikkailun tekijät, joilla onkin todella mielenkiintoisia tarinoita viime vuoden parhaimpiin kuuluneen pelin kehityksestä.

Kertoman mukaan homma oli räjähtämässä muutamaan kertaan todella pahoin käsille, sillä aikataulut pettivät eivätkä tekijät olleet aina oikein samalla karttasivulla. Mutta ei se mitään – pahempaa oli ehkä se, kun todettiin että eihän tästä mitään tule, peli ei edes toimi.

Pelitiimi oli näet tehnyt luomustaan vähän liikaa toisiaan peilaten. Kun pelin varhaisia versioita testattiin tutuilla, jotka tiesivät entuudestaan mistä on kyse, niin kyllähän he osasivat pelata. Mutta sitten pelin ääreen laitettiin ryhmä ensikertalaisia, joiden reaktioista tekijät tajusivat että nyt meni metsään ja ryminällä. Palaute oli negatiivista, sillä peli oli hämmentävä, epäselvä ja jopa epämiellyttävä.

Tästä johtuen etenkin pelin alkutaivalta yksinkertaistettiin urakalla. Siitä tehtiin putkimaisempi, yksinkertaisempi ja neuvovampi. Pelaajalle annettiin uusia kykyjä ja toimintoja hitaasti, yksi kerrallaan, jolloin he oppivat paremmin käyttämään pelin ominaisuuksia.

”Suuri osa ongelmistamme johtui siitä, että olimme aliarvioineet sen työmäärän, mikä vaaditaan AAA-luokan pelin kehittämiseen yhtaikaa useille pelikoneille ja useille eri markkina-alueille.”

Artikkelissa kerrotaan myös mikä projektissa sujui hyvin, miten karikolle kiitävän pelin kurssia muutettiin, eri tiimeistä ja ihmisistä, mikä meni pieleen ja miten homma lopulta saatiin pakettiin.

Lue koko artikkeli: Postmortem: 2K Boston/2K Australia’s BioShock

Lisää aiheesta

Bioshock (PC, 360)

BioShock 2:ssa seikkaillaan myös moninpelinä?

Bioshock valkokankaalle suuren budjetin ja nimimiesten tahdittamana

Panostakaa tarinankerrontaan, pyytää Bioshockin tekijä

Lue myös

Fallout 3:n käsikirjoittaja tunnustaa: se oli valtava haaste

Professor Kageyama’s Maths Training (DS)

Pleikkarit muuttuivat design-tuoliksi