Uusimmat

Tätä suosittua ominaisuutta Detroit: Become Human -kehittäjien peleissä tullaan tuskin näkemään

20.09.2022 17:00 Tuukka Hämäläinen

Quantic Dreamin käsikirjoittaja kommentoi Muropaketille pelihahmojen tulevaisuutta studion peleissä.

Haastattelimme äskettäin 25-vuotiaan Quantic Dream -pelistudion käsikirjoittajaa Adam Williamsia. Hän toimii parhaillaan johtavana käsikirjoittajana tulevassa Star Wars: Eclipse -pelissä, ja saimme kokeneen pelikirjoittajan kommentoimaan myös sitä, millaisia Quantic Dreamin pelit saattavat tulevaisuudessa olla.

Kuten haastattelussamme (linkki alla) käy ilmi, on studiolla kunnianhimoiset tavoitteet tulevaisuuden pelikerronnan suhteen. Yhdestä ominaisuudesta Williams on kuitenkin skeptinen, vaikkei täysin mahdollisuutta tyrmääkään. Hänen mukaansa nimittäin itse luodut pelihahmot ovat haaste Quantic Dreamin tyylille.

”Paljon tarinasta – olipa se interaktiivinen tai ei – on heijastumaa hahmon ominaisuuksista”, Williams kuvaili. ”Jos hahmon ikä, ulkonäkö, persoonallisuus ja tausta ovat kaikki avoimina kirjoittaessa, voi pelihahmo tuntua olevan vain tyhjä taulu tarinassa, joka muuten olisi rikas ja yksityiskohtaisia henkilöjä täynnä.”

Williams ei kuitenkaan täysin kiistä itse luotujen hahmojen mahdollisuutta.

”Meidän ei studiona tulisi asettaa rajoja luovalle prosessille. Lähestymistapamme on edetä siihen suuntaan mihin kehitys meitä ohjaa – antaa pelille mitä tahansa se tuntuu tarvitsevan – joten emme koskaan rajaa pois jotakin ominaisuutta vain siksi että se tuottaa haasteita. Kaikki pelien ominaisuudet tuottavat niitä!”

Alta voit lukea haastattelumme, jossa Williams kommentoi muun muassa Star Wars -pelin kehitystä ja uuden sukupolven pelialustoja.

LUE MYÖS: Haastattelu 25 vuotta täyttänyt Quantic Dream ei sammaloidu – Heavy Rain -studio on nyt uuden Star Wars -pelin kimpussa

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat