Uusimmat

Tilanne elää: Valve on sulkenut Steamistä kesäalennusten aikana jo yli 120 000 käyttäjää

25.07.2018 08:11 Teemu Purhonen

Steamin palvelusta poistettujen käyttäjien määrä jatkaa kasvamistaan.

Valve oli viime vuoden kesäalennusten päättyessä sulkenut palvelusta ulos yli 40 000 käyttäjää. Tänä vuonna meno on jatkunut, tosin bannattujen määrä on tuplaantunut viimevuotisesta lähes yhden päivän aikana.

Heinäkuun 19. päivänä Steamistä suljettiin ylös yli 60 000 käyttäjää. Yhteensä tässä kuussa on bannattu jo 121 946 pelissä huijannutta pelaajaa.

Kesäalennukset jatkuvat vielä reilun viikon, joten on mielenkiintoista nähdä millaisiin lukemiin tämän vuoden puolella vielä päästään. Viime vuonna palvelusta bannattiin yhteensä 148 132 huijauksesta epäilytyä pelaajaa.

Eräs syy bannaamisten kasvuun on se, että pelaajat ostavat alennusmyynneistä pelejä kuten esimerkiksi Counter-Strike: Global Offensive – ja jäävät myöhemmin kiinni pelissä huijaamisesta.

Teemu Purhonen

”Muropaketin kannet aukesivat edessäni vuonna 2017, josta lähtien olen nauttinut työskentelystä pelipuolen piinkovien ammattilaisten kanssa. Olen aiemmin kirjoittanut Mikrobitin lisäksi myös musiikkimedioihin, kuten Sueen, Rumbaan ja Nuorgamiin. Rakastan scifiä ja indie-pelejä, ja palvon Iain M. Banksia ja Disco Elysiumia. Muropaketin ulkopuoliseen elämääni kuuluu tinnituksen lihottaminen täydellistä äänitaajuutta etsiessä.”

Muropaketin uusimmat