Uusimmat

2400 Steam-käyttäjän tilit jäihin – tykkäsivät väärästä arvostelusta

Kuva: © Valve

17.04.2023 14:00 Muropaketin toimitus

Satojen Steam-käyttäjien toimintoja rajattiin, kun he tykkäsivät epäilyttävästä huijauksenesto-ohjelmasta varoittavasta arviosta.

PC Gamer kertoo, että yli 2 400 Steam-käyttäjää on saanut väliaikaisia rajoituksia käyttöoikeuksiinsa hyvin yllättävästä syystä. Nämä käyttäjät eivät tehneet muuta ”väärää” kuin sen, että he tykkäsivät yhdestä tietystä peliarviosta Steamissa.

Kyseisen arvion antoi käyttäjä FREEDOMS117 taistelupeli Warlanderista. Käyttäjä kertoi negatiivisessa arviossaan, että Toylogic-studion kehittämän pelin anti-cheat -ohjelma on epäilyttävä, sillä se jää pyörimään sittenkin kun itse pelin on sulkenut. FREEDOMS117 antoi arviossaan ohjeet huijauksenesto-ohjelma poistamiseksi, minkä vuoksi se varmaankin tuli Steam-moderaattorin bannaamaksi.

FREEDOM117 sai 30 päivän käyttörajoitukset arviosta, mutta niin saivat yllättäen myös ne 2 439 käyttäjää, jotka vain antoivat puoltavan äänen hänen arviolleen. Steamin tuki on nyt jo poistanut nämä rajoitukset, sillä selityksellä, että moderaattori erehtyi luulemaan arvion sisältävän ohjeita huijaamiseen.

Warlanderin kehittäjät taas ovat selitelleet Sentry Anti-Cheat -ohjelman toimintaa bugilla. Tapauksessa on kuitenkin yllättävintä se, että Steamin yhteisötoimintojen käyttörajoituksia voidaan jakaa massoittain pelkästään siksi, että käyttäjä sattuu painamaan peukkua ylös päin tietyn arvion kohdalla.

Saa nähdä jääkö tämä yksittäistapaukseksi vai nähdäänkö vastaavaa myös jatkossa.