Uusimmat

Vähän rosoinenhan se on – mutta Galak-Z:ssa on aineksia erinomaiseksi räiskintäpeliksi, lue arvostelu!

22.09.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen on aina halunnut olla mecha, jolla on miekka ja kilpi. Galak-Z: The Dimensionalissa haave lopulta toteutui!

Galak-Z rakentuu viiden ”kauden” ympärille. Kukin kausi koostuu viidestä ”jaksosta”, eli tehtävästä. Pelaaja komentaa A-Takia, ihmiskunnan jalon avaruuslaivaston viimeistä pilottia. Kaikki muut tuhoutuivat taistelussa pahaa avaruuskalamiesten imperiumia vastaan ja nyt A-Tak kokeellisessa hävittäjässään, yhdessä yhden naisen komentaman tukialuksen kanssa, pakenee kohti maata voidakseen varoittaa ihmiskuntaa uhkaavasta invaasiosta – ja ehkä voittaa koko sodan.

Sitä ennen pitäisi kuitenkin tehdä kamalasti asioita. Jokainen jakso on siis yksi tehtävä, joka on valittu suuresta valikoimasta potentiaalisia ideoita. Joskus pitäisi vaikka yrittää pelastaa vangiksi jäänyttä pilottikaveria, toisinaan etsiä ruokaa tai korjaustarvikkeita tukialusta varten. Käytännössä tehtävän tarinalla ei ole paljon väliä, sillä se on vain tekosyy, joka lähettää pelaajan lentelemään asteroidien ja avaruushylkyjen keskelle. Käytännössä kaikki tehtävät kulminoituvat siihen, että luovitaan satunnaisesti luodussa labyrintissä sijaitsevan tehtäväpaikan luo, ammutaan jotain ja lennetään takaisin kotiin.

Vaikka kyse on pienestä jutusta, se tekee paljon pelin tunnelmalle. Alussa nähdään aina TV-sarjan introa muistuttava latausjakso, jonka päätteeksi ruudulle paukahtaa satunnaisesti generoitu jakson ja kirjoittajan nimi. Ja kun kausi on vihdoin läpi, nähdään anime-henkiset lopputekstit juustoisen loppubiisin kera.

Lue koko arvostelu: Galak-Z: The Dimensional (PS4)

 

 

 

Lisää aiheesta

Gradius V (PS3)

Mega Man Legacy Collection (PC, PS4, Xbox One)

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Running With Rifles (Mac, PC)

Ziggurat (PC, PS4, Xbox One)