Uusimmat

VHS-kasetteja, avaruusseikkailuja ja jättirobotteja – Galak-Z vetelee kaikista 80-luvun naruista, lue arvostelu

09.05.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

80-luku  oli ihmiskunnan melkein parasta aikaa. Silloin kaikki oli ainakin värikästä, neon-hohtavaa ja pörröistä. Galak-Z-räiskintäpeli kunnioittaa parhauden ajan juuria, kuten Miikka Lehtonen meille nyt kertoo:

Galak-Z:n tarina voisi todellakin olla kotoisin kuin jostain 80-luvun animesta. Ihmiskunnan viimeisenä toivona taistelussa kamalaa kalamiesten rotua vastaan on yksinäinen pilotti, joka onnistui pakenemaan katastrofaalisesti menneestä taistelusta huippukehittyneessä prototyyppialuksessa. Yhdessä tukialuspilottikaverinsa kanssa kaksikko hyppii sektori sektorilta kohti turvaa etsien aseita ja keinoja kalamiesten kukistamiseksi.

Lennokasta menoa ryyditetään ilmeellä, joka on kuin niistä samaisista piirrosarjoista. Jokaisen tehtävän alussa nähdään ikään kuin sarjan jakson nimi, kirjoittajacrediitit ja muuta sellaista. Ja kun pelin pistää paussille, se näyttää samalta kuin pysäytyksen painaminen vanhalla VHS-nauhurilla vääristymiä ja merkkejä myöten.

Hurmaavan visuaalisen ilmeen ja sarjakuvamaisen ulkoasun alla piilee peli, joka on täysi paskiainen. Galak-Z kun on vaikea peli. Kaksiuloitteinen avaruuslentely vaatii nopeita refleksejä, kunnolla pelisilmää ja myös paljon opettelua, sillä vaikka toisin voisi kuvitella, Galak-Z ei ole mikään ihan perinteinen kahden tikun räiskintäpeli. Alusta lennetään pikemminkin samaan tyyliin kuin klassisessa Asteroids-pelissä, eli toisella tikulla ohjataan suuntaa ja sitten kaasun ja jarrun avulla annetaan vauhtia eri suuntiin. Ampuminen tapahtuu nokan osoittamaan suuntaan.

Lue koko arvostelu: Galak-Z: The Dimensional pursuaa jättiläisrobotteja ja avaruusromua (PC)

Galak-Z

Lisää aiheesta

Doom -moninpeliennakko – vauhdikasta räiskettä, ristiriitaisia fiiliksiä (PC, PS4, Xbox One)

Alienation – hektistä tuhoa, tykitystä ja meininkiä (PS4)

Nuclear Throne raivostuttaa, naurattaa ja koukuttaa (Linux, Mac, PC, PS4)

Enter the Gungeon puhkuu nopeatempoista räiskintäpotentiaalia (Linux, Mac, PC, PS4)

Steamworld Heist on kuin 2D-XCOM (3DS)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat