Uusimmat

Videopelejä syytetään joukkomurhasta, eikä mitään uutta auringon alla

17.05.2022 13:25 Muropaketin toimitus

Yhdysvaltalaismediassa on jo alettu syyttää videopelejä viikonloppuna tapahtuneesta joukkoammuskelusta, jossa kuoli kymmenen ihmistä.

Peliväkivallasta on väännetty kättä jo kolme vuosikymmentä, ja vaikka todisteita yhteydestä väkivaltapelien ja tosimaailman väkivallan välillä ei oikeastaan ole, on pelit kaivettu usein syntipukiksi kun veritekoja tapahtuu. Yhdysvaltain mediassa käytävä keskustelu viikonlopun joukkoammuskelusta osoittaa, että pelejä jaksetaan syyttää vieläkin.

Kuten Kotaku kertoo, on oikeistolainen Fox News jo yrittänyt syyttää pelejä tuoreimmasta tragediasta. Ainakin entisen USA:n oikeusministeriön agentin haastattelussa Fox yritti kääntää syytä peleihin, vaikka mitään todisteita pelien yhteydestä joukkomurhaan ei ole.

Kuten YLE uutisoi, murhasi 18-vuotias ampuja kymmenen ihmistä ja haavoitti useampaa muuta. Buffalossa tapahtunutta joukkomurhaa tutkitaan viharikoksena, sillä valtaosa uhreista oli mustia ja tekijä julkaisi etukäteen 180-sivuisen manifestin, jossa hän esitti rasistisia mielipiteitä.

Pelejä on yritetty syyttää joukkoammuskeluista ainakin vuoden 1999 Columbinen tapauksesta asti. Mitään yhteyttä pelaamisen ja joukkoammuskelujen välillä ei tiettävästi ole.