Uusimmat

Warhammer 40,000: Boltgun on täysverinen ”boomer shooter” – kehittäjät hehkuttavat 90-luvun pelejä

25.04.2023 17:45 Muropaketin toimitus

Vajaan kuukauden kuluttua julkaistava Warhammer 40,000: Boltgun tarjoilee ehtaa ysäriräiskintää Warhammerin maailmassa.

Kuten hiljattain uutisoimme, saapuu Doom-henkinen retroräiskintä Warhammer 40,000: Boltgun ilahduttamaan pelaajia jo toukokuussa. Nyt pelin kehittäjät ovat jutelleet Wargamer-sivustolle ja paljastaneet muun muassa millaiset pelit (Warhammerin lisäksi) ovat innoittaneet uutta räiskintää.

Kehittäjät kertovat seuranneensa innolla ns. boomer shooter -pelien nousua ja ajatelleensa, että jonkun pitäisi tehdä samanlainen peli Warhammer 40,000:n maailmasta. Boomer shooterilla tarkoitetaan 1990-luvun varhaisten 3D-räiskintöjen jalanjäljissä kulkevia retropelejä, kuten Dusk, Amid Evil ja Ion Fury.

Vanhoista räiskinnöistä Boltgunin johtava tuottaja Anthony O’Neill ylisti esimerkiksi sitä, kuinka helposti lähestyttävä Unreal Tournament on.

”Siinä ei ole mitään aloituskynnystä. Se on tosi helppo peli päästä sisään… Sen kun osoitat aseesi ja ammut ja siinä se oikeastaan onkin”, O’Neill kuvaili.

Johtava suunnittelija Grant Stewart puolestaan vannoo Doomin nimeen ja kuvaili, kuinka Boltgunissa on kyse ”aseista ja goresta”. Koodipuolen johtaja Sam Chester taas selitti, kuinka retroräiskintöjen vanhat kaavat tarjoavat kehittäjille hyvän pohjan, jolle rakentaa oma näkemyksensä.

”Formaatti on hyvin tuttu, mutta joka pelillä on oma twistinsä siihen”, Chester totesi.

Warhammer 40,000: Boltgun ilmestyy 23. toukokuuta PC:lle,PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja Nintendo Switchille.

LUE MYÖS: Warhammer-faniksi tunnustautuva näyttelijä sai unelmaroolin pelistä – ”Sanoin välittömästi kyllä!”